preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login

Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Priloženi dokumenti:
PRAVILNIK - JEDNOSTAVNA NABAVA.pdf

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1676849
Danas: 98
Eko škola

Facebook škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Humanitarac Marijan Gubina održao predavanje u našoj školi
Autor: Administrator , 21. 11. 2018.

   Povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije te sjećanja na pad Vukovara, a razvojem projekta „260 dana“ i programa „Mirotvorac,“ 21. studenog 2018. godine u našoj školi predavanje je održao gospodin Marijan Gubina, predsjednik udruge „Auxilium Populus.“  Više o njegovom radu pročitajte pod OPŠIRNIJE.

Više fotografija i detaljnije o samom predavanju možete saznati OVDJE.


   Pred nama je stajao čovjek na čijim leđima je teško breme života, čovjek koji je kao desetogodišnjak proveo 260 dana u logoru, proživio i na vlastitoj koži osjetio najveće strahote rata, psihičke, fizičke i emocionalne udarce, strahovao sake sekunde za vlastiti i živote članova svoje obitelji, bio više gladan nego sit, gledao smrti i najvećoj zloći u oči. Taj čovjek imao je, ljudskim očima gledano, pregršt razloga odustati od života, izgubiti povjerenje u ljude i u pobjedu dobra nad zlim, mrziti, osvetiti se neprijatelju, utjehu tražiti u alkoholu i drogi, no, taj isti čovjek je stajao pred nama uspravno, srca ispunjenog ljubavlju, praštanjem, istinskim mirom i željom pomoći svakom čovjeku bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost jer svaki čovjek je prije svega – čovjek, potreban istinske ljubavi.

   Potaknuo je prisutne na zahvalnost za svakidašnju hranu koju blaguju, na iskazivanje ljubavi riječima i djelima ponajprije roditeljima, braći i sestrama, ne generalizirati ljude i ne dijeliti ih prema nacionalnim, vjerskim i drugim obilježjima, ne dopustiti mržnji i nasilju da uđu u njihova srca a kamoli da tamo ostanu i nađu stalno prebivalište. Te i mnoge druge riječi potkrijepio je vlastitim životom i primjerom.

   Stajao je pred nama, svojom pojavom i svjedočanstvom poručio: „Ja, Marijan Gubina, ne osuđujem, ne mrzim. Nemojte ni vi!“ Nakon svjedočanstva gospodina Gubine čovjek može samo zahvalnije i hrabrije koračati ovim svijetom. Bila nam je čast ugostiti tako velikog čovjeka čija poruka jasno odzvanja u srcima mladih ljudi ispred kojih je stajao i kojima je, kao najboljim prijateljima, dopustio da uđu u najveće dubine njegova srca.

                                                   Sanja Kopunović Legetin, vjeroučiteljica

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju