preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Tražilica

Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Priloženi dokumenti:
PRAVILNIK - JEDNOSTAVNA NABAVA.pdf

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1659624
Danas: 7
Eko škola

Facebook škole

Eko izleti
Posjet Zlatnoj Gredi
Martina Vidak / datum: 2. 7. 2012. 19:17

U sklopu projekta ‘Energetska edukacija za škole’ koju provodi udruga Zeleni Osijek, pedesetak učenika viših razreda naše škole prošlo je edukaciju o obnovljivim izvorima energije, osnovama energetske efikasnosti te principima gradnje pasivnih i niskoenergetskih kuća. 

Jednodnevni izlet započeo je posjetom pasivnoj solarnoj kući u Osijeku u kojem su im stručnjaci EE Info Centra Osijek održali prezentaciju o energetskoj efikasnosti i na primjeru pokazali elemente gradnje pasivne kuće.

Dan se nastavio posjetom eko centru Zlatna Greda gdje su učili o obnovljivim izvorima energije i klimatskim promjenama.

Cilj je osvjestiti mlade o racionalnom korištenju energije te globalnim pozitivnim učincima na naš okoliš koje takvo odgovorno ponašanje donosi.


[OPŠIRNIJE]Posjet solarnoj pasivnoj kući
Martina Vidak / datum: 5. 6. 2012. 11:28

Osječki EE info centar posjetili su učenici naše škole. Djelatnici EE info centra učenicima su održali kratko predavanje o demo objektu solarne pasivne kuće u kojoj je smješten info centar. Na predavanju je bilo riječi o pasivnoj gradnji, potrebi efikasnog korištenja energije, ulozi izolacije u uštedama energije u zgradama i o energetski efikasnoj rasvjeti. 

Osim predavanja, održana je i demonstracija primjene obnovljivih izvora energije pomoću mini modela foto-naponskih ćelija, vjetroturbine i makete automobila koji kao pogon koristi gorive ćelije. Učenicima i učiteljima su podijeljene i brošure 200 EE savjeta.

Pod opširnije možete saznati više o pasivnim kućama!


[OPŠIRNIJE]Posjet učitelja eko gospodarstvu nastavnika Miće i Vesne
ANKICA OSTOJIĆ / datum: 15. 6. 2012. 14:57

Teško je riječima opisati ljubav, umijeće, maštu i kreativnost kojom nastavnici Vesna i Mićo razvijaju svoj eko vrt, te proizvode prerađevine od ekološki uzgojenog voća i povrća te začinskog bilja. Na svom imanju su za naše učenike nebrojeno puta organizirali školu u prirodi, jer djeca u višesatnom boravku na imanju uz animaciju obavljaju aktivnosti u eko povrtnjaku, sudjeluju u pripremi eko zimnice na tradicionalni način, sudjeluju u izradi suvenira, kao i u edukativnom dijelu vezanom u ekološku proizvodnju i održivi razvoj. No ovoga puta ravnateljica škole odlučila je da i svi učitelji naše eko škole zajedno posjete imanje u Popovcu te proslave završetak još jedne uspješne nastavne godine bogate eko projektima. Više fotografija pogledajte u našoj fotogaleriji!


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju