preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Tražilica
Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1611460
Danas: 51
Eko škola

Facebook škole

Eko izleti
Posjet Zlatnoj Gredi
Martina Vidak / datum: 2. 7. 2012. 19:17

U sklopu projekta ‘Energetska edukacija za škole’ koju provodi udruga Zeleni Osijek, pedesetak učenika viših razreda naše škole prošlo je edukaciju o obnovljivim izvorima energije, osnovama energetske efikasnosti te principima gradnje pasivnih i niskoenergetskih kuća. 

Jednodnevni izlet započeo je posjetom pasivnoj solarnoj kući u Osijeku u kojem su im stručnjaci EE Info Centra Osijek održali prezentaciju o energetskoj efikasnosti i na primjeru pokazali elemente gradnje pasivne kuće.

Dan se nastavio posjetom eko centru Zlatna Greda gdje su učili o obnovljivim izvorima energije i klimatskim promjenama.

Cilj je osvjestiti mlade o racionalnom korištenju energije te globalnim pozitivnim učincima na naš okoliš koje takvo odgovorno ponašanje donosi.


[OPŠIRNIJE]Posjet solarnoj pasivnoj kući
Martina Vidak / datum: 5. 6. 2012. 11:28

Osječki EE info centar posjetili su učenici naše škole. Djelatnici EE info centra učenicima su održali kratko predavanje o demo objektu solarne pasivne kuće u kojoj je smješten info centar. Na predavanju je bilo riječi o pasivnoj gradnji, potrebi efikasnog korištenja energije, ulozi izolacije u uštedama energije u zgradama i o energetski efikasnoj rasvjeti. 

Osim predavanja, održana je i demonstracija primjene obnovljivih izvora energije pomoću mini modela foto-naponskih ćelija, vjetroturbine i makete automobila koji kao pogon koristi gorive ćelije. Učenicima i učiteljima su podijeljene i brošure 200 EE savjeta.

Pod opširnije možete saznati više o pasivnim kućama!


[OPŠIRNIJE]Posjet učitelja eko gospodarstvu nastavnika Miće i Vesne
ANKICA OSTOJIĆ / datum: 15. 6. 2012. 14:57

Teško je riječima opisati ljubav, umijeće, maštu i kreativnost kojom nastavnici Vesna i Mićo razvijaju svoj eko vrt, te proizvode prerađevine od ekološki uzgojenog voća i povrća te začinskog bilja. Na svom imanju su za naše učenike nebrojeno puta organizirali školu u prirodi, jer djeca u višesatnom boravku na imanju uz animaciju obavljaju aktivnosti u eko povrtnjaku, sudjeluju u pripremi eko zimnice na tradicionalni način, sudjeluju u izradi suvenira, kao i u edukativnom dijelu vezanom u ekološku proizvodnju i održivi razvoj. No ovoga puta ravnateljica škole odlučila je da i svi učitelji naše eko škole zajedno posjete imanje u Popovcu te proslave završetak još jedne uspješne nastavne godine bogate eko projektima. Više fotografija pogledajte u našoj fotogaleriji!


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju