preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Tražilica

Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Priloženi dokumenti:
PRAVILNIK - JEDNOSTAVNA NABAVA.pdf

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1659609
Danas: 393
Eko škola

Facebook škole

Eko zabava i igre
Igra sparivanja istih kartica
LIDIJA ŠTIMAC / datum: 18. 9. 2012. 15:39

Poznato je da učenici nižih razreda u našoj školi obožavaju igrati memory igru, odnosno igru sparivanja istih kartica pa je stoga učiteljica Nataša pripremila učenicima mnogo kartica pri čemu su se djeca dobro zabavila, a i usvojila neke nove pojmove o energiji.

Našu igru slobodno možete preuzeti pod opširnije. Isprintajte sličice, izrežite ih i zaigrajte sa svojim prijateljima ili obitelji. I svakako, u našoj Fotogaleriji pogledajte kako su se naši učenici dobro zabavljali i družili!


[OPŠIRNIJE]Društvena igra "EKO MLIN" od plastičnih čepova
JADRANKA SABLJAK / datum: 17. 9. 2012. 18:02


[OPŠIRNIJE]EKO 'Čovječe ne ljuti se" od plastičnih čepova
JADRANKA SABLJAK / datum: 17. 9. 2012. 17:50


[OPŠIRNIJE]EKO dokumentarci, crtići, animirani filmovi...
Marijana Kuna / datum: 1. 5. 2012. 09:29

Kratak dokumentarno-animirani film Wake Up, Freak Out (Probudi se, pokreni se) govori o klimatskim promjenama i o točki s koje ako je jednom dosegnemo (ili smo je već dosegnuli?) više nema povratka (tipping point). Autor filma na doista fascinantan način prepričava jedan od mogućih scenarija neizbježne ljudske sudbine ukoliko se odmah i sada ne probudimo, ne pokrenemo. Film je argumentiran nizom stručnih podataka o ponašanju planeta pod negativnim ljudskim utjecajem.Svakako pogledajte videozapis o racionalnom korištenju energije


[OPŠIRNIJE]Eko priručnici, slikovnice, bojanke... na hrvatskom jeziku
MIRJANA ŠMIT / datum: 1. 6. 2012. 10:55

Priručnik - Odgoj djece predškolske dobi za održivi razvoj i racionalno korištenje energije. Kliknite ovdje kako biste preuzeli priručnik (PDF - 11,7 MB).

 


Kliknite ovdje kako biste preuzeli Mali priručnik za održivo življenje.


Kliknite ovdje kako biste preuzeli bojanku (PDF - 7,2 MB).


Kliknite ovdje kako biste preuzeli slikovnicu Pričaj mi o energiji! (PDF - 7,3 MB).


Kliknite ovdje kako biste preuzeli slikovnicu 'Obnovljivi izvori energije'.


Kliknite ovdje kako biste preuzeli radne listove 'Obnovljivi izvori energije'.
 

Kliknite ovdje kako biste preuzeli priručnik o energiji - za odgajatelje i učitelje djece predškolske i školske dobi (PDF - 2,2 MB).


Kliknite ovdje kako biste prezeli brošuru Energija. Ova brošura ima za cilj objasniti razliku između današnjeg odnosa čovjeka i energije i odnosa kakvog bi čovječanstvo trebalo uspostaviti prema izvorima energije i načinima korištenja istih, ukoliko se želimo održati kao vrsta.


Kliknite ovdje kako biste preuzeli priručnik Klima i energija za učenike srednjih škola (PDF - 7,6 MB).


[OPŠIRNIJE]Eko mrežne stranice
GORAN PODUNAVAC / datum: 28. 5. 2012. 10:56

„Pika i prijatelji" je nastavak najuspješnijeg Knejinog projekta "Pika spašava Zemlju!" kojeg u suradnji s obrazovnim institucijama (vrtići i škole) provodimo od 2004. godine. Ovim projektom obrađuje se tematika zaštite prirode i okoliša na djeci i mladima pristupačan i razumljiv način. Ove internetske stranice nadopunjuju i povezuju sve aktivnosti na projektu te su mjesto informiranja i edukacije iz teme suživota s prirodom i permakulture.

 

Portal MojaEnergija zamišljen je kao prepoznatljiv hrvatski energetski web portal. Portal pruža informacije i novosti vezane uz aktualne teme i trendove u energetici, a ujedno daje uvid u osnove energetike, uporabu energije, utjecaj energetike na okoliš i druge teme.

 

 


[OPŠIRNIJE]Online igrice i ENERGIJA
MIHAELA BABIĆ / datum: 19. 5. 2012. 14:02

Errand run - alternative transportation

Igra se sastoji od zadataka koje mama povjerava sinčiću, jer je morala ranije otići na posao. Treba izvršiti niz zadataka sa poruke na frižideru, na način da se što manje onečisti okoliš, planiranjem rute kojom će Eddy doći do određenog mjesta, odabirom prijevoznog sredstva na koji će se doći do njega (bicikl, javni prijevoz, pješice...) i načina kako će se obaviti zadatak.
 
Štednja vode u domaćinstvu
Šetnjom kroz različite prostorije u kući i klikom na određena mjesta kao što su slavine, mašina za pranje veša, kućne biljke, učite kako smanjiti potrošnju vode, a da istovremeno obavite zacrtani zadatak i ostvarite uštede.
 
ElectroCity traži gradonačelnika
ElectroCity je zabavna i poučna online igra u kojoj se nalazite na položaju gradonačelnika i trebate upravljati razvojem jednog grada. 
Tijekom igre potrebno je razviti dobru strategiju izgradnje grada jer morate brinuti o četiri područja o kojima ovise rezultati: sigurnosti opskrbe energijom, broju stanovnika u gradu, stanju okoliša, te naravno kao i svaki gradonačelnik, o vlastitoj popularnosti među građanima. Igrač može graditi i rušiti objekte, brinuti o tome da građani imaju dovoljno energije za svakodnevne potrebe, ali i brinuti o utjecaju rastučih energetskih potreba na okoliš.
 
 
Koliko ste energetski učinkoviti?
Ovo je kombinacija igre i kviza, u kojoj istražujete kuću. Odabirom prostorije i klikom miša na određenu stvar koja se nalazi u prostoriji, pojavljuje se prozor sa pitanjem na koje se nudi nekoliko odgovora. Potrebno je točno odgovoriti na što više pitanja.
 
Enercities
Enercities je 3 D igra izrađena u sklopu programa Intelligent Energy Europe kojoj je namjena educirati i zabaviti. Igraču je zadatak izgraditi energetski učinkoviti grad. 
Za igru je potrebno imati program Unity Web Player koji se može besplatno skinuti na web stranicama http://unity3d.com/
 
Training camp HogBusters
U kampu za borbu protiv energetski neosvještenih svinja, možete naći čak 5 igrica:
Fridge Frenzy (Ludnica u frižideru) je varijanta igre "Memorija" u kojoj se stari hladnjaci pretvaraju u nove, energetski učinkovite.
Bulb Hunter (Lovac na žarulje) je čovječuljak zarobljen u mračnom labirintu koji može naći izlaz samo ako upali sve štedne žarulje.
Whack a Hog (Opali svinju!) je igricu u kojoj morate četkom za ribanje leđa opaliti svinju koja se beskrajno kupa u kadi i na taj način troši ogromne količine tople vode.
Wacky Windows (Zabavni prozori) je igra u kojoj morate zapuniti rubove prozora izolacijom. Izolacija se stavlja posebnim pištoljem za kit, pri čemu morate paziti da u kuću ne uleti rastrošna svinja.
Attic Attack (Napad na tavanu) je brza igra u kojoj morate položiti izolaciju krova prije nego što vas pregaze svinje!
 
Energy Quest
Energy Quest je igica TV kuće Channel4. U igri odlazite na daleki otok Buzz Archipelago gdje se dobili posao. Prije nego što krene turistička sezona, morate riješiti sve energetske probleme na otoku.
 
Hog and Seek
Rastrošna svinja trči po kući i trati energiju! U igri morate uklanjati energetske probleme i pobijediti svinju u zadanom vremenu.
 
Watt's That?
Za one koji malo bolje znaju engleski "Watt's That?" je interaktivni kviz u kojem saznajete zanimljive činjenice. Obratite pažnju da je ime igrice namjerno iskrivljeno. Iako bi ispravno bilo "What's That?", "Watt's That?" se isto izgovara. Riječ "Watt" je zapravo prezime poznatog istraživača James Watta, po kojem je jedinica za snagu dobila ime!
 
Velika zelena igra
The Great Green Game ili Velika zelena igra je igra koju je pripremilazajednica zabrinutih znanstvenika u S.A.D. U igri morate proći stazu s preprekama. Svaka prepreka je pitanje vezano uz zaštitu okoliša.
 
Kids for conservation
Stranica "Kids for conservation" sadrži dvije igrice:
"Chase & Conserve", odnosno "Trči i čuvaj" u kojoj treba pomoći Jacku da isključi nepotrebna trošila koja njegova sestra neprestano pali trčeći po kući.
"Remember not to waste" ili u prijevodu "Ne zaboravi ne rasipati" je varijante igre "memorije" u kojoj se želi ukazati na mjesta rasipanja energije.
 
Duke Anti-Nuke
Greenpeace na svojim stranicama putem igrica želi ukazati na probleme korištenja nuklearne energije. Zaigrajte igricu Duke Anti-Nuke u kojoj kao aktivist morate spriječiti teroriste u prikupljanju nuklearnog materijala.
 
Nuke Sweeper
Greenpeace na svojim stranicama putem igrica želi ukazati na probleme korištenja nuklearne energije. Igrica NukeSweeper je vrlo slična igrici Minesweeper, s tim da umjesto mina tražite atomsko oružje. Lokacije oružja su stvarne!
 
Nuklearni tetris
Greenpeace na svojim stranicama putem igrica želi ukazati na probleme korištenja nuklearne energije. Zaigrajte Nuklearni tetris i nemojte dopustiti da vas zatrpaju radioaktivnim otpadom!
 
Nuclear Solitaire
Greenpeace na svojim stranicama putem igrica želi ukazati na probleme korištenja nuklearne energije. U igri Nuclear Solitarie svaka karta sadrži činjenicu o utrci u nuklearnom naoružanju.
 
Castlegate
 
 

[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju