preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Tražilica

Školski obrok 3

Naš školski grb

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1815604
Danas: 100
Eko škola

Facebook škole

Ekskurzije, izleti

Na ovim stranicama možete se prisjetiti naših nedavnih ekskurzija, izleta, škola u prirodi.. Nadamo se kako će vam ovaj kutak naših web stranica izmamiti osmjeh na lice :)  Uživajte!

Izvješća s naših ekskurzija i izleta
Izlet u Valpovo i Osijek
Željko Predojević / datum: 17. 6. 2022. 18:50

Učenici predmetne nastave i djelatnici naše škole, uputili su se na izlet u Valpovo i Osijek. Po dolasku u Valpovo, obišli su  dvorac Prandau - Normann uz stručno vodstvo te saznali mnoge povijesne detalje i legende o istom.

Nakon kraćeg zadržavanja u predivnom parku uz dvorac nastavili su put do Osijeka. Najprije su se zadržali u baroknoj Tvrđi: posjetili su Vodena vrata i saznali o povijesnoj važnosti istih, vidjeli su bastion, crkvu sv. Antuna i franjevački samostan, crkvu sv. Mihaela, šetali središnjim trgom sv. Trojstva sa zavjetnim kipom, posjetili Glavnu zgradu straže u kojoj se nalazi današnji Arheološki muzej i sve to uz stručnu pratnju i objašnjenja. Secesijskom ulicom uputili su se prema centru grada, usputno obišli Muzej likovne umjetnosti, prošli pored Kapucinske crkve i zgrade HNK. Uslijedila je prijeko potrebna stanka i ručak u omiljenom restoranu Mc Donald's. Nakon okrijepe posjetili su konkatedralu svetog Petra i Pavla, šetali glavnim gradskim trgom, ohladili se sladoledom, šetali promenadom do Mlina - vodenice na Dravi, vozili kompom na drugu stranu obale odakle su se uputili kućama.

Lijepo vrijeme je pridonijelo da uživaju u svim današnjim stečenim saznanjima i doživljenim ljepotama koje su obilježile povijest naših predaka te ostaju duboko utkani u sve nas. Više fotografija pogledajte OVDJE!


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju