preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Tražilica
Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Priloženi dokumenti:
PRAVILNIK - JEDNOSTAVNA NABAVA.pdf

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1617875
Danas: 149
Eko škola

Facebook škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Glas Slavonije: "Mlade Baranjke rješavaju prometne gužve u gradovima"
Autor: Administrator , 26. 5. 2009.

U današnjem broju Glasa Slavonije objavljen je članak o učenicima naše škole koje su kao što znate pobjedile na nagradnom natječaju "Moja ideja za europsko sutra" i kao nagradu dobile trodnevni izlet u Bruxelles. U slučaju da niste prelistali današnji Glas Slavonije i vidjeli o čemu je točno riječ, možete pročitati više o njihovom uspjehu ukoliko kliknete ovdje.


GLAS SLAVONIJE:

EUROPSKA NAGRADA PRIPALA TRIMA UČENICAMA OSNOVNE ŠKOLE IZ POPOVCA

Mlade Baranjke rješavaju prometne gužve u gradovima

Objavljeno: 26.5.2009

POPOVAC - Kako se u budućnosti riješiti prometne gužve i zagađivanja okolice ispušnim plinovima tema je zajedničkog uratka triju učenica OŠ Popovac Tene i Dine Mihajlović, te Ane Savanović, za koji su osvojile nagradu delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj. Riječ je bila o nagradnom natječaju "Moja ideja za europsko sutra", namijenjenom učenicima osnovnih i srednjih škola, s ciljem da, u pisanoj ili audio-vizualnoj formi, daju svoju percepciju budućnosti EU-a. Od više od 60 pristiglih uradaka, Delegacija EK odabrala je upravo onaj popovačkih učenica, te im omogućila trodnevni izlet u Bruxelles, u posjet jednoj od općih uprava Europske unije, gdje će imati priliku upoznati se s radom i načinom funkcioniranja tamošnjih institucija, procesom donošenja odluka i oblikovanja europskog sutra. Ceremonija dodjele nagrade dobitnicima održana je na zagrebačkom Bundeku, a predao im ju je šef delegacije EK u RH Vincent Degert. Zanimljivo je da su se prometnim gužvama u gradovima odlučile "pozabaviti" učenice iz Baranje, gdje su prometne gužve daleko od onih u većim gradovima. Posebice se to odnosi na Kneževo, u kojem žive Dina i Ana. Cijelo naselje ima automobila kao jedna osječka ulica, pa im je možda upravo ova činjenica bila misao vodilja budućnosti prometa po gradovima.
- Naša je zamisao gradnja velikih parkirališta izvan gradova, odakle bi putnike razvozili autobusi ili neka druga prijevozna sredstva koje pokreće neko ekološko gorivo - pričaju uglas, objašnjavajući kako bi se tako smanjila prometna vreva, čekanje na semaforima i zagađivanje okolice. Svaka od njih napisala je vlastiti uradak, koje su potom spojile u jedan i na nagovor mentora, učitelja informatike Gorana Podunavca, poslale na natječaj.
- Ni sanjale nismo da će učenički rad pristigao iz jedne male škole biti proglašen najboljim - ponosno kažu. Ponosni su i njihovi razredni kolege, učitelji te ravnateljica Jadranka Sabljak, a nagrađeni su i od matične općine Popovac. Svaka će uoči odlaska u središte EU-a dobiti po 100 eura. Školske pohvalnice "zaradile" su još i ranije, jer su sve tri odlične učenice.

 Ivica GETTO

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju