preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Tražilica
Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Priloženi dokumenti:
PRAVILNIK - JEDNOSTAVNA NABAVA.pdf

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1643314
Danas: 4
Eko škola

Facebook škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Naši uspješni web novinari
Autor: IVONA KARAS, 27. 10. 2009.

Obavjestili smo vas kako je našu školu posjetio novinar Glasa Slavonije kako bi intervjuirao naše web novinare, nastavnike koji vode uređivanje naših web stranica Gorana Podunavca i Željka Predojevića i našu, na nas ponosnu, ravnateljicu Jadranku Sabljak. U današnjim novinama pročitajte više o tome ili jednostavno kliknete na opširnije.


POPOVAC - Na velikom nagradnom natječaju Top 5 koji je organizirao kompjutorski časopis "Enter", osvajači drugog mjesta za proteklu školsku godinu 2008./2009. su autori web stranice OŠ Popovac. Među velikom konkurencijom prijavljenih mladih informatičara i novinara s puno jačim računalima, fotoaparatima i kamerama uz korištenje brzih internetskih veza, osnovci Popovca u svojoj informatičkoj učionici imaju samo desetak računala i tek se odnedavno mogu pohvaliti ADSL-om. Odličan uspjeh njihova rada rezultat je velikog entuzijazma u ovoj izvannastavnoj aktivnosti, ističe Jadranka Sabljak, ravnateljica škole. Tome se mora dodati i nesebičan rad dvojice mladih nastavnika, Gorana Podunavca iz informatike i Željka Predojevića, nastavnika povijesti i hrvatskog jezika, koji su sve radili bez naknade. Počeci njihova rada u predstavljanju škole su još na mreži CARNet. Svoj osnovni web su odlično unaprijedili te su zbog toga na web festivalu CARNeta proglašeni odličnim sedmim, među najboljima u Hrvatskoj. Na sadašnjim, od Entera nagrađenim stranicama, www.os-popovac.skole.hr sudjeluju učenici iz Popovca, Kneževa i Branjine pa na njima ima zanimljivih vijesti koje pišu mladi novinari po dogovorenom zadatku ili tema po vlastitom izboru. Osim dvojice nastavnika, devet učenika predstavlja jezgru njihovog weba: Tena Mihajlović, Martina Bobek, Aleksandra Vukadinović, Antonio Beti, Luka Strajnić, Matej Strajnić, Patricia Šenica, Barbara Kletuš i Egzon Gashi, a povremeno se priključuju i drugi.

Ova mlada ekipa svoju školu i naselja u kojima žive predstavlja i preko Facebooka na kojem se može komentirati. Za daljnji rad trebala bi im i kamera kojom bi snimali videosadržaje te ih kasnije prenosili na web. Ravnateljica Jadranka Sabljak podržava te aktivnosti i pojašnjava da područne škole imaju računalo, ali ne i mogućnost korištenja Interneta, a na satove informatike učenike dovozi autobus dvaput tjedno u OŠ Popovac gdje na 11 računala uče ono bez čega se danas više ne može.

R.CicakIzvor: http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=4&ID_VIJESTI=115900


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju