preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Tražilica
Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Priloženi dokumenti:
PRAVILNIK - JEDNOSTAVNA NABAVA.pdf

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1617875
Danas: 149
Eko škola

Facebook škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Još jednom u Glasu Slavonije
Autor: Administrator , 26. 11. 2009.

Naša škola opet je osvanula u medijima, naime dnevni list Glas Slavonije je u današnjem broju objavio veliku reportažu o uspjehu web stranice. Zahvaljujemo novinaru Glasa Slavonije, gospodinu Rajku Cicaku, na uspješnoj suradnji i na svim napisanim riječima  podrške. Kliknite na opširnije i pročitajte što je točno napisano.


Novinar Glasa Slavonije, Rajko Cicak, napisao je u današnjem broju:

"POPOVAC - Završetkom 11. CARNetove korisničke konferencije CUC 2009, proglašeni su i pobjednici u izboru velikog natjecanja "Skockajte web!". Natjecanje je bilo namijenjeno osnovnima i srednjima školama u Hrvatskoj koje su svoje školske webove izradile u CARNetovom CMS sustavu (1.376 škola), a koje su se mogle prijaviti u dvije kategorije, seniori ili juniori. Nedavno nagrađeni osvajači drugog mjesta, prema ocjenjivačkom izboru kompjutorskog časopisa Enter, OŠ Popovac, i ovaj put su pokazali svoju odličnost osvajanjem prvog mjesta za najbolju školsku web stranicu u Hrvatskoj. Uz ovo, prvonagrađeni Popovčani (www.os-popovac.skole.hr) u kategoriji seniora dobili su plaketu, prijenosno računalo, te diktafon. Jezgru uređivačko-tehničkog tima ovog weba čine dvojica mladih nastavnika, Goran Podunavac iz informatike i Željko Predojević, nastavnik povijesti i hrvatskog jezika, a novinarski trud oko prikupljanja vijesti je uglavnom rezultat učeničke inicijative, ponajviše ovih: Tene Mihajlović, Martine Bobek, Aleksandre Vukadinović, Antonia Betija, Luke Strajnića, Mateja Strajnića, Patricie Šenice, Barbare Kletuš i Egzon Gashija. Tako se mogu pročitati i originalni intervjui popovačkih školaraca s Lukom Nižetićem, Tatjanom Jurić, Blankom Vlašić i drugim popularnim osobama o njihovim školskim danima i ostalim zanimljivostima iz mladosti. Ravnateljica OŠ Popovac Jadranka Sabljak ponosna je na svoje učenike, koji ovakvim radom u svoje slobodno vrijeme rade korisne poslove za školu, općinu, naselja u kojima žive, i pritom se uče stvaranju vijesti za web. Uspjeh osnovaca je još i veći kad se uzme u obzir teška ekonomska situacija, jer od 173 učenika ove škole, Općina Popovac financira prehranu za njih 60 (čiji roditelji već primaju socijalnu pomoć ili imaju više od troje djece). U posljednje dvije godine imaju 30-ak učenika manje, a samo ove ispisalo ih se deset radi odseljavanja. Pa, kao primjer, ravnateljica Sabljak navodi i jednu obitelj iz Branjine koja se zbog nedavnih problema s financiranjem školskog prijevoza odselila u Beli Manastir jer imaju dva srednjoškolca, a i otac im tamo radi, pa im je nemoguće plaćati tri prijevoza dnevno, te su sada podstanari.

Slavonci i Baranjci uvjerljivi

Zanimljivost ovogodišnjeg CARNetovog natjecanja "Skockajte web!" pokazala je superiornost ukupnih pobjednika iz Slavonije i Baranje, jer je seniorski pobjednik OŠ Popovac, a juniorski, III. gimnazija iz Osijeka (www.gimnazija-treca-os.skole.hr) uz posebne pohvale za iznimno napredan i kreativan pristup izradi vizualnog rješenja njihovog weba. Ova 11. CARNetova korisnička videokonferencija, CUC 2009, održavala se istovremeno i uživo u 11 gradova Hrvatske preko internetske mreže.

 

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju