preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Tražilica

Školski obrok 3

Naš školski grb

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1758737
Danas: 79
Eko škola

Facebook škole

Travel To The Future With My Waste

Grad Hendek u Turskoj, na čijem području se smjestila škola koordinator ovog projekta, industrijski je grad. Postoje 2 organizirane industrijske zone s 532 tvornice kojima upravljaju multinacionalne tvrtke. Industrijski otpad najveći je problem lokalnih samouprava. Na sastancima učitelja, roditelja i učenika spomenute škole, istaknuta je važnost obrazovanja o okolišu na temu otpada kao dio izvanškolskog obrazovanja. Prema istraživanju Life window survey for students, 83% učenika želi sudjelovati u aktivnostima u kojim će imati ulogu volontera za zaštitu okoliša. Prema mišljenju dionika škole u Hendeku, obrazovanje o okolišu naša je najvažnija potreba. Na osnovu ovih informacija bazirana je ideja za novi Erasmus+ projekt.

Po jedna škola iz Turske, Italije, Portugala, Litve i Hrvatske okupile su se u ovom projektu, koji će spojiti iskustva i obrazovnu organizaciju zemalja vodećih u ekološkom obrazovanju usmjerenom na recikliranje. Sudionici ovog projekta steći će svijest o zaštiti okoliša usmjerenu na recikliranje. Svaka škola prenijet će znanje s područja za koja su se specijalizirala  i izraditi plan obrazovanja o okolišu.

    

Ciljevi našeg projekta su:

  • Razviti vještine odabira proizvoda koji će ostaviti manje otpada i dizajniranja inovativnih materijala koji će osigurati navedeno.
  • Osigurati da  5 od  10 odabranih materijala, koji se koriste u obrazovanju i životu naših učenika, budu oni koji će biti razvrstani kao otpad, a ostalih 5 materijala da budu od onih koji se mogu reciklirati kako bi se stekla svijest o recikliranju.
  • Uz to nam je cilj i detaljnije upoznati pojam recikliranja, prepoznati materijale koji se mogu reciklirati kod kuće i u socijalnom okruženju i pružiti mogućnost razvrstavanja smeća u skladu s tim, osigurati da svaki učenik razvrstava 100% svog otpada u školi i kod kuće, razviti dramske vještine i vještine dizajniranja na temu očuvanja okoliša, stvoriti školske politike o obrazovanju o okolišu i recikliranju te steći znanja o obnovljivoj energiji.

Tijekom ovog projekta upoznat ćemo se i s kulturološkim i geografskim obilježjima zemalja sudionica.

Eko radionice Erasmus+ projekta Travel To The Future With My Waste - 3. dio
Sanja Vuksanović-Čančar / datum: 5. 7. 2021. 12:11

U zadnjim tjednima ove nastavne godine uspješno smo odradili treći dio eko radionica u sklopu Erasmus+ projekta Travel To The Future With My Waste. U radionicama su sudjelovali učenici četvrtog, šestog i sedmog razreda u Popovcu  pod vodstvom učiteljice Anite Raguž, Martine Vidak i Sanje Vuksanović-Čančar. Opise radionica i fotografije možete pogledati u videu koji je izradila učiteljica Mateja Beck.

Vrlo smo zadovoljni kako naš projekt napreduje unatoč činjenici da smo aktivnosti morali prilagoditi pandemijskim uvjetima. Sve ostale aktivnosti projekta možete pratiti na Facebook stranici projekta koju je također  izradila učiteljica Mateja Beck kao i na web stranici projekta koju su izradili naši partneri iz Turske.


[OPŠIRNIJE]Eko radionice Erasmus+ projekta Travel To The Future With My Waste - 2. dio
Sanja Vuksanović-Čančar / datum: 9. 6. 2021. 08:52

U svibnju smo kao dio našeg Erasmus+ projekta Travel To The Future With My Waste odradili drugi dio eko radionica preuzetih iz vodiča za učitelje pod nazivom The Quest for Less by EPA.

U radionicama su sudjelovali učenici šestog razreda u Kneževu te petog i sedmog razreda u Popovcu s učiteljicama Martinom Vidak, Anitom Raguž i Sanjom Vuksanović-Čančar. I ovaj put smo puno naučili i dobro se zabavili.

Opise radionica i fotografije pogledajte u videu koji je izradila učiteljica Mateja Beck.


[OPŠIRNIJE]Eko kviz u sklopu Erasmus+ projekta Travel To The Future With My Waste
Sanja Vuksanović-Čančar / datum: 29. 11. 2020. 18:47

Želja nam je da učenici tijekom provođenja našeg Erasmus+ projekta Travel To the Future With My Waste nauče što više, stoga je važno da definiramo razinu njihovog predznanja i prema njoj oblikujemo predstojeće aktivnosti. U tu su svrhu učenici od 4. do 8. razreda sudjelovali u eko kvizu pod vodstvom učiteljica engleskoga jezika Anite Raguž i Sanje Vuksanović-Čančar. Više fotografija pogledajte OVDJE.


[OPŠIRNIJE]Biramo logo Erasmus+ projekta Travel To The Future With My Waste
Sanja Vuksanović-Čančar / datum: 25. 11. 2020. 19:18

Molimo vas da nam pomognete odabrati logo za naš novi Erasmus+ projekt Travel To The Future With My Waste koji je baziran na temi recikliranja, smanjenja otpada i njegove prenamjene! Klikom na poveznicu odaberite logo koji smatrate da je bolji i/ili ljepši za naš projekt! Hvala!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd8Q73qZiUq5oUGy6kMp69nj_R0vJxumh-ZcVQ1m7P-TXTHHw/viewform 


[OPŠIRNIJE]Novi Erasmus+ projekt "Travel To The Future With My Waste"
GORAN PODUNAVAC / datum: 5. 10. 2020. 17:02

Osnovnoj školi Popovac odobren je novi Erasmus+ projekt pod nazivom "Travel To The Future With My Waste".

Zemlje partneri u projektu su Italija, Litva, Portugal i Hrvatska, a zemlja koordinator je Turska.

Cilj projekta je naučiti odabrati proizvode koji ostavljaju što manje otpada i kreiranje inovativnih materijala kako bi zagađenje i količina otpada bila što manja.

Koordinatori navedenih zemalja u petak su (2. listopada 2020.) s koordinatoricom iz naše škole učiteljicom Sanjom Vuksanović-Čančar održali prvu video konferenciju tijekom koje su razgovarali o ciljevima projekta i planiranim aktivnostima.

Veselimo se novim znanjima i prijateljstvima koja nas očekuju u naredne dvije godine.

S obzirom na trenutačnu epidemiološku situaciju za sva buduća putovanja, pratit ćemo sve upute Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za mobilnosti i programe Europske unije.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju