preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Tražilica

Školski obrok 3

Naš školski grb

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1742742
Danas: 59
Eko škola

Facebook škole

Travel To The Future With My Waste

Grad Hendek u Turskoj, na čijem području se smjestila škola koordinator ovog projekta, industrijski je grad. Postoje 2 organizirane industrijske zone s 532 tvornice kojima upravljaju multinacionalne tvrtke. Industrijski otpad najveći je problem lokalnih samouprava. Na sastancima učitelja, roditelja i učenika spomenute škole, istaknuta je važnost obrazovanja o okolišu na temu otpada kao dio izvanškolskog obrazovanja. Prema istraživanju Life window survey for students, 83% učenika želi sudjelovati u aktivnostima u kojim će imati ulogu volontera za zaštitu okoliša. Prema mišljenju dionika škole u Hendeku, obrazovanje o okolišu naša je najvažnija potreba. Na osnovu ovih informacija bazirana je ideja za novi Erasmus+ projekt.

Po jedna škola iz Turske, Italije, Portugala, Litve i Hrvatske okupile su se u ovom projektu, koji će spojiti iskustva i obrazovnu organizaciju zemalja vodećih u ekološkom obrazovanju usmjerenom na recikliranje. Sudionici ovog projekta steći će svijest o zaštiti okoliša usmjerenu na recikliranje. Svaka škola prenijet će znanje s područja za koja su se specijalizirala  i izraditi plan obrazovanja o okolišu.

    

Ciljevi našeg projekta su:

  • Razviti vještine odabira proizvoda koji će ostaviti manje otpada i dizajniranja inovativnih materijala koji će osigurati navedeno.
  • Osigurati da  5 od  10 odabranih materijala, koji se koriste u obrazovanju i životu naših učenika, budu oni koji će biti razvrstani kao otpad, a ostalih 5 materijala da budu od onih koji se mogu reciklirati kako bi se stekla svijest o recikliranju.
  • Uz to nam je cilj i detaljnije upoznati pojam recikliranja, prepoznati materijale koji se mogu reciklirati kod kuće i u socijalnom okruženju i pružiti mogućnost razvrstavanja smeća u skladu s tim, osigurati da svaki učenik razvrstava 100% svog otpada u školi i kod kuće, razviti dramske vještine i vještine dizajniranja na temu očuvanja okoliša, stvoriti školske politike o obrazovanju o okolišu i recikliranju te steći znanja o obnovljivoj energiji.

Tijekom ovog projekta upoznat ćemo se i s kulturološkim i geografskim obilježjima zemalja sudionica.

Eko kviz u sklopu Erasmus+ projekta Travel To The Future With My Waste
Sanja Vuksanović-Čančar / datum: 29. 11. 2020. 18:47

Želja nam je da učenici tijekom provođenja našeg Erasmus+ projekta Travel To the Future With My Waste nauče što više, stoga je važno da definiramo razinu njihovog predznanja i prema njoj oblikujemo predstojeće aktivnosti. U tu su svrhu učenici od 4. do 8. razreda sudjelovali u eko kvizu pod vodstvom učiteljica engleskoga jezika Anite Raguž i Sanje Vuksanović-Čančar. Više fotografija pogledajte OVDJE.


[OPŠIRNIJE]Biramo logo Erasmus+ projekta Travel To The Future With My Waste
Sanja Vuksanović-Čančar / datum: 25. 11. 2020. 19:18

Molimo vas da nam pomognete odabrati logo za naš novi Erasmus+ projekt Travel To The Future With My Waste koji je baziran na temi recikliranja, smanjenja otpada i njegove prenamjene! Klikom na poveznicu odaberite logo koji smatrate da je bolji i/ili ljepši za naš projekt! Hvala!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd8Q73qZiUq5oUGy6kMp69nj_R0vJxumh-ZcVQ1m7P-TXTHHw/viewform 


[OPŠIRNIJE]Novi Erasmus+ projekt "Journey To The Future With Our Waste"
Administrator / datum: 5. 10. 2020. 17:02

Osnovnoj školi Popovac odobren je novi Erasmus+ projekt pod nazivom "Travel To The Future With My Waste".

Zemlje partneri u projektu su Italija, Litva, Portugal i Hrvatska, a zemlja koordinator je Turska.

Cilj projekta je naučiti odabrati proizvode koji ostavljaju što manje otpada i kreiranje inovativnih materijala kako bi zagađenje i količina otpada bila što manja.

Koordinatori navedenih zemalja u petak su (2. listopada 2020.) s koordinatoricom iz naše škole učiteljicom Sanjom Vuksanović-Čančar održali prvu video konferenciju tijekom koje su razgovarali o ciljevima projekta i planiranim aktivnostima.

Veselimo se novim znanjima i prijateljstvima koja nas očekuju u naredne dvije godine.

S obzirom na trenutačnu epidemiološku situaciju za sva buduća putovanja, pratit ćemo sve upute Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za mobilnosti i programe Europske unije.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju