preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Tražilica

Školski obrok 3

Naš školski grb

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1815611
Eko škola

Facebook škole

MALIM KORAKOM DO ZDRAVLJA

Ekologija i zdrava prehrana su teme kojima se intenzivno bavimo u školi više od deset godina. Zabrinjavajući je podatak da sve više učenika i u našoj školi ima povećanu tjelesnu težinu bez obzira na to što žive u kućama okruženima velikim dvorištima i prekrasnom prirodom. Druženja na igralištu iz dana u dan postaju sve rjeđa, a glavnu zabavu za učenike uglavnom predstavlja gledanje televizije i sjedenje za računalom što je i glavni uzrok debljanju zbog nedovoljnoga kretanja.

Djeca jedu dosta jednoliku prehranu koja je izrazito siromašna povrćem i žitaricama, a obožavaju brzo pripremljenu hranu, konzerviranu hranu, te razne grickalice. Rijetki su obiteljski obroci za stolom bez upaljenog televizora i drugih zvukova koji sprječavaju obitelj da uživa u obroku, polako jede te pojede potrebnu količinu hrane. Da bi se djeca „dobro najela“ roditelji podilaze njihovim željama i zahtjevima, a iste namirnice i djeca i njihovi roditelji očekuju na školskom jelovniku.

Cilj našeg projekta je upoznati učenike, a i njihove roditelje s različitim poremećajima u prehrani, kao i bolestima koje nepravilna prehrana može izazvati.

Također, cilj nam je i upoznati učenike s različitim okusima hrane za koju su se izjasnili da im nije omiljena; uvesti više „zdravih“ namirnica u jelovnik školske kuhinje, te stvarati naviku svakodnevnog kretanja i vježbanja kako bi učenici preuzeli odgovornost za vlastito zdravlje. Sve to očekujemo da će učenici, a i njihovi roditelji primjenjivati i kod kuće.

 

 

preskoči na navigaciju