preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Tražilica

Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Priloženi dokumenti:
PRAVILNIK - JEDNOSTAVNA NABAVA.pdf

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1659624
Danas: 7
Eko škola

Facebook škole

Nastava i energija
Eko govorne vježbe
LIDIJA MARKOVIĆ / datum: 26. 9. 2012. 14:01

Za vrijeme sata hrvatskoga jezika  iz govorne vježbe na temu "Međunarodne godine održive energije za sve" iznijedrili smo i nekoliko igrokaza.

Inače tijekom godine obrađujemo slične teme jer smo mi i Međunarodna eko-škola te vrlo često nastavne sadržaje povezujemo s problematikom zaštite okoliša.

Učenici vrlo rado surađuju i vole takve nastavne sadržaje te ih obrađuju s velikom ljubalju.


[OPŠIRNIJE]GLAZBENA KULTURA - Pazite na našu planetu!!
Suzana Vencl / datum: 24. 9. 2012. 14:39

Učenici Područne škole Kneževo, pod dirigentskom palicom učiteljice Suzane Vencl marljivo uvježbavaju pjesmu Pazite na našu planetu koju će izvesti pred mještanima Općine Popovac na završnoj priredbi povodom Međunarodne godine održive energije za sve. 

Tekst pjesme Pazite na našu planetu možete preuzeti pod opširnije!


[OPŠIRNIJE]Eko strip - Štedimo energiju!
DANIELA HMURA / datum: 20. 9. 2012. 17:09

Da biste pogledali stripove učenika 4. razreda kliknite na priloženu sliku stripa kako bi Vam se prikazali svi stripovi u punoj veličini. 


[OPŠIRNIJE]Mala EKO MATEMATIKA uz pomoć plastičnih čepova
NATALIJA FEHIR / datum: 19. 9. 2012. 19:02


[OPŠIRNIJE]Njemački jezik - ENERGIESPARPLAN: 10 einfache Methoden zur Energiesparung
TOMISLAV HAJDUKOVIĆ / datum: 17. 9. 2012. 10:21

U priloženoj prezentaciji predstavljamo vam 10 savjeta za štednju energije koje su osmislili naši učenici tijekom izborne nastave njemačkog jezika pod vodstvom učitelja Tomislava Hajdukovića.

 


[OPŠIRNIJE]Misli na sutra
ANKICA OSTOJIĆ / datum: 16. 9. 2012. 19:26

Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj potiče energetsku učinkovitost edukativnim školskim satom za druge i treće razrede, pod nazivom "Misli na sutra".Učiteljica razredne nastave Ankica Ostojić u suradnji sa školskom knjižničarkom održala je informativno – edukativni školski sat. Najprije su učenici pogledali animirano-edukativni film „Misli na sutra“ o odgovornom ponašanju s energijom, obnovljivim izvorima energije i zaštiti okoliša. Sadržaj filma upućuje na promišljanje naših uobičajenih postupaka i sugerira promjene ponašanja u svakodnevnim situacijama za koje nismo niti tražili rješenja niti promišljali ispravnost naših postupaka jer, najvjerojatnije, njihove nelogičnosti nismo ni bili svjesni. Nakon projekcije uslijedio je razgovor o temama i glavnim porukama ovog zanimljivog animirano-edukativnog filma, te su učenici razgovarali o tome što su naučili, kako se ponašaju prema energiji i žele li promjeniti svoje ponašanje i ponašanje svojih bližnjih.


[OPŠIRNIJE]Izrada eko sela
Martina Vidak / datum: 15. 9. 2012. 10:33

Učenici sedmog razreda zajedno s nastavnicom tehničke kulture pokušali su maketom prikazati kako bi izgledalo jedno malo eko selo. Naravno ulaganje u obnovljive izvore energije još je vrlo skupo, pa su se zbog toga samo tri mještanina odlučila za ovakav tip opskrbe energijom. Jedna kuća koristi vjetroelektranu, druga solarne panele te treća opskrbljuje svoj dom pomoću vodnog kola. Nadamo se da će u budućnosti svi mještani našeg sela iskoristiti neki tip obnovljivog izvora energije. Fotografije pogledajte OVDJE!


[OPŠIRNIJE]Mali pokusi
REBEKA FOKI DOLORES KRENEK ALEKSANDAR NOVAKOVIĆ / datum: 10. 9. 2012. 16:07
[OPŠIRNIJE]Kad se male ruke slože na satu likovne kulture
ANA PREDOJEVIĆ / datum: 10. 9. 2012. 10:02

Skupnim radom učenici od 1. do 4. razreda PŠ Branjina i njihove učiteljice, Ana Predojević i Ivana Vrbek Mesić, doprinijeli su obilježavanju Međunarodne godine održive energije. Otpad dobiven šiljenjem olovaka i bojica iskoristili su za nove likovne radove koji će krasiti panoe njihovih učionica.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Povijest korištenja energije
ADRIJANA KALČIĆ / datum: 6. 6. 2012. 14:55

Učenici osmih razreda istražili su povijest korištenja energije te izradili prezentaciju u kojoj ukratko možete pročitati kratki povijesni pregled najvažnijih zbivanja vezanih za energiju.

 


[OPŠIRNIJE]Reduce your footprint and change your world
ANTONIA KRENEK / datum: 1. 6. 2012. 16:08


[OPŠIRNIJE]Energija i INFORMATIKA
DOLORES KRENEK ALEKSANDAR NOVAKOVIĆ / datum: 31. 5. 2012. 16:32

 

PREZENTACIJE / EKO BROŠURE / STRIPOVI / KRIŽALJKE / GLOGSTERI / ANIMACIJE / VIDEO ZAPISI / TEKSTOVI...
 
Puno su toga naši informatičari napravili u informatičkoj učionici jer željeli smo da naša web stranica i ove godine zablistala! Pod opširnije pogledajte izdvojene radove pedesetak učenika predmetne nastave koji pohađaju izbornu nastavu informatike. Malo nas je, ali to nas nikad nije spriječilo da budemo marljivi i kreativni. Svakako pogledajte naše izdvojene radove pod opširnije!

[OPŠIRNIJE]Engleski jezik: Sustainable Energy
TOMISLAV HAJDUKOVIĆ / datum: 25. 5. 2012. 11:30

Pod opširnije svakako pogledajte i ostale video zapise koje su naši učenici pogledali i o kojima su razgovarali na satu engleskoga jezika.


[OPŠIRNIJE]Održiva energija u knjižnici
Marijana Kuna / datum: 21. 5. 2012. 14:27

Iako je naša knjižnica manjih dimenzija, to nimalo ne umanjuje  našu ljubav prema knjigama. Naša marljiva knjižničarka osmislila je eko kutak u knjižnici stoga svakako navratite i prelistajte knjige, časopise i ostalu literaturu za sve uzraste na temu Međunarodne godine održive energije za sve.

 


[OPŠIRNIJE]Energija, ekologija i promet
Martina Vidak / datum: 21. 5. 2012. 11:54

Kako se u budućnosti riješiti prometne gužve i zagađivanja okolice ispušnim plinovima tema je zajedničkog uratka triju učenica Tene i Dine Mihajlović, te Ane Savanović, za koji su osvojile nagradu delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj koja im je omogućila trodnevni izlet u Bruxelles. 


[OPŠIRNIJE]Fizika u eko igračkama
Martina Vidak / datum: 19. 5. 2012. 11:55

Dječje igračke koje možemo naći na policama dućana često nisu ni poučne ni lijepe, a jedini im je cilj namamiti djecu i roditelje na kupnju. Dodatni problem je otpad koji se između ostalog stvara gomilanjem zaboravljenih i odbačenih igračaka koje djeca prerastu i izgustiraju. Na svu sreću iskustvo i užitak igranja ne ovisi uopće o tome od kuda su igračke došle i koliko smo ih platili. Naši učenici su shvatili da kada ih sami naprave imaju još veću vrijednost. Stvaralački proces je najbolja zabava i pruža nebrojene mogućnosti. U prezentaciji smo vam prikazali što sve možete napraviti, a u Fotogaleriji pogledajte kako smo mi to uradili na nastavi fizike pod vodstvom nastavnice Martine Vidak.


[OPŠIRNIJE]Eko naljepnice
LAURA KOSTIĆ / datum: 25. 4. 2012. 10:11

Na satu razrednika izradili smo eko naljepnice koje smo plastificirali, a nakon toga su ih učenici postavili u sve prostorije - od informatičke učionice, knjižnice, zbornice, toaleta pa sve do ureda ravnateljice. Naljepnice nas sve podsjećaju na gašenje radijatora i svjetala ukoliko u prostoriji nitko ne boravi, isključivanje računala, obostrano printanje, štednju vode... Fotografije možete pogledati ukoliko posjetite našu Fotogaleriju ili jednostavno kliknete OVDJE!


[OPŠIRNIJE]Priroda i društvo: Eko Jesenka
NATALIJA FEHIR / datum: 23. 9. 2012. 15:48

Nismo mogli odoljeti sunčevim zrakama i krenuli smo u prirodu, pozdraviti jesen. Samo nekoliko stotina metara od naše škole prikupili smo potrebne materijale i izradili našu Eko Jesenku, a pritom ponovili glavna obilježja jeseni. Hvala ti jeseni na šarenim bojama, tvojim plodovima i zrakama koje nas miluju prije duge i hladne zime.

 


[OPŠIRNIJE]EKO abeceda
NATALIJA FEHIR / datum: 3. 9. 2012. 10:33


[OPŠIRNIJE]Naše eko poruke
Vladimir Bukalo / datum: 27. 4. 2012. 12:41


[OPŠIRNIJE]Eko pjesma za kraj
Marijana Kuna / datum: 23. 4. 2012. 19:43


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju