preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Tražilica
Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1611460
Danas: 51
Eko škola

Facebook škole

Eko suradnja
Suradnja sa Sveučilištem u Pečuhu, Mađarska
GORAN PODUNAVAC / datum: 15. 9. 2012. 14:19

Učenici naše škole su u sklopu projekta Međunarodna godina održive energije za sve ostvarili suradnju sa Odsjekom za kroatistiku Sveučilišta u Pečuhu, Mađarska. Učenici su zajedno sa svojim nastavnikom informatike poslali lektoru hrvatskoga jezika na pečuškom sveučilištu Željku Predojeviću svoje materijale o održivosti energije na kojima su studenti uvježbavali svoje jezične sposobnosti hrvatskoga jezika. Osim toga, studenti su rješavali i upitnik postavljen na web stranice naše škole kako bismo mogli usporediti navike o održivosti energije u Hrvatskoj i Europskoj uniji.

Studenti kroatistike na radionici Održiva energija za sve

Studenti su bili oduševljeni idejama svojih malih suradnika, zahvalili se na suradnji te se nadaju nekoj novoj u skoroj budućnosti.

                                   

Sveučilište u Pečuhu


[OPŠIRNIJE]Suradnja sa školama iz Australije i Rumunjske
Marijana Kuna / datum: 14. 9. 2012. 19:18

Učenici 6. razreda pod vodstvom naše knjižničarke Marijane Kune su na radionici u školskoj knjižnici izrađivali eko straničnike za knjige. Svaki je učenik na poleđini svog straničnika napisao eko poruku o štednji energije koje smo sve skupa poslali na adresu škole u Australiji s kojom smo se sprijateljili. Uz straničnike, poslali smo i priloženi video zapis. S velikim nestrpljenjem očekujemo njihove uzvratne straničnike s nadom daljnje eko suradnje. 

Našu međunarodnu suradnju proširili smo i na školu u Rumunjskoj kojoj smo također odlučili poslati naše straničnike s eko porukama.


[OPŠIRNIJE]Suradnja s osječkim EE info centrom
Administrator / datum: 10. 6. 2012. 09:35

Djelatnici EE info centra učenicima su održali kratko predavanje o demo objektu solarne pasivne kuće u kojoj je smješten info centar.

Na predavanju je bilo riječi o pasivnoj gradnji, potrebi efikasnog korištenja energije, ulozi izolacije u uštedama energije u zgradama i o energetski efikasnoj rasvjeti. Ovdje možete pogledati kako nam je bilo tijekom posjete osječkom EE centru i što smo sve naučili. Učenicima i učiteljima su podijeljene i brošure 200 EE savjeta.


[OPŠIRNIJE]Suradnja s trgovačkim centrom Portanova iz Osijeka
ANKICA OSTOJIĆ / datum: 25. 5. 2012. 17:10

Učenici osnovnih škola Osječko-baranjske županije organizirali su  humanitarnu prodaju predmeta, a naši učenici i učitelji su prodavali predmete koji su izrađeni i tematski vezani uz obnovljive izvore energije. Sva prikupljena sredstva donirana su se za liječenje Mislava, teško oboljelog učenika 2. razreda iz Osnovne škole "Retfala". S ponosom možemo reći da je i naša škola odlučila pomoći Mislavu, te su se i radovi naših učenika našli na prodajnom štandu te uspješno rasprodali.


[OPŠIRNIJE]Suradnja s lokalnom zajednicom
ADRIJANA KALČIĆ / datum: 7. 5. 2012. 11:34

Za Dan Općine Popovac u Domu kulture naši su učenici samo za tu prigodu izveli posebno osmišljen program pod vodstvom učiteljice Suzane Vencl pri čemu smo sve mještane ujedno i upoznali s našim projektom Međunarodna godina održive energije za sve te ih još jednom pozvali da nam se pridruže u štednji energije i očuvanju okoliša. Mještanima smo na kraju priredbe i podjelili letke koje su izradili naši ekolozi sa savjetima kako i oni mogu uštedjeti energiju u svojim kućanstvima.


[OPŠIRNIJE]Zdrava prehrana i vježbanje
Vladimir Bukalo / datum: 27. 4. 2012. 08:54

Naša škola prijavila se na natječaj pod naslovom „Zdrava prehrana“ kojega su zajednički organizirali dm i Udruga Lijepa naša. Naš projekt našao se među 15 nagrađenih eko projekata i osigurao nam novčanu nagradu od pet tisuća kuna.

Cilj tog projekta bio nam je upoznati učenike s različitim okusima hrane za koju su se učenici izjasnili da im nije omiljena; uvesti više „zdravih“ namirnica u jelovnik školske kuhinje.

Projekt smo provodili tijekom cijele nastavne 2011./2012. godine, a sljedeće godine za cilj smo si postavili da stvorimo kod naših učenika naviku svakodnevnog kretanja i vježbanja kako bi učenici preuzeli odgovornost za vlastito zdravlje te smo stoga okupili učenike i roditelje te im prezentirali naš video uradak u kojem smo im pokazali kako i oni mogu vježbati.


[OPŠIRNIJE]Suradnja s Javnom ustanovom Spomen iz Jasenovca
Marijana Kuna / datum: 3. 9. 2012. 10:03

Naša se škola ove godine prijavila u  Projekt „ŠAFRAN“ . Projekt je započeo u Irskoj, a nastao je na poticaj Europske unije i u njemu sudjeluju već mnoge škole. Javna ustanova Spomen - područje Jasenovac će nam poslati lukovice žutog šafrana. 

Projekt započinje kada lukovice stignu. U vrtu naše škole posadit ćemo lukovice žutih  šafrana u znak sjećanja na milijun i pol židovske djece, te tisuće druge djece koja su umrla u Holokaustu. Žuta boja cvijeća treba nas podsjećati na žutu zvijezdu koju su Židovi morali nositi pod nacističkom vlašću. 

Tijekom jeseni i zime pratit ćemo rast naših šafrana. Mali ekolozi vodit će brigu o njima i bilježiti njihov rast. Početkom proljeća šafrani će procvjetati i krasiti naš vrt.  U projektu će sudjelovati svi učenici predmetne nastave uz pomoć učiteljica iz prirode, povijesti i hrvatskog jezika. 
Kroz projekt učenici će se  upoznati s pojmom Holokaust, učiti o važnosti tolerancije i poštovanja različitosti te o opasnostima predrasuda, rasizma i diskriminacije. 

[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju