preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Tražilica

Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. godinu, nalazi se u privitku.

Financijsko poslovanje

Priloženi dokumenti:
PRAVILNIK - JEDNOSTAVNA NABAVA.pdf

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatska enciklopedija

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1659613
Danas: 397
Eko škola

Facebook škole

Eko suradnja
Suradnja sa Sveučilištem u Pečuhu, Mađarska
GORAN PODUNAVAC / datum: 15. 9. 2012. 14:19

Učenici naše škole su u sklopu projekta Međunarodna godina održive energije za sve ostvarili suradnju sa Odsjekom za kroatistiku Sveučilišta u Pečuhu, Mađarska. Učenici su zajedno sa svojim nastavnikom informatike poslali lektoru hrvatskoga jezika na pečuškom sveučilištu Željku Predojeviću svoje materijale o održivosti energije na kojima su studenti uvježbavali svoje jezične sposobnosti hrvatskoga jezika. Osim toga, studenti su rješavali i upitnik postavljen na web stranice naše škole kako bismo mogli usporediti navike o održivosti energije u Hrvatskoj i Europskoj uniji.

Studenti kroatistike na radionici Održiva energija za sve

Studenti su bili oduševljeni idejama svojih malih suradnika, zahvalili se na suradnji te se nadaju nekoj novoj u skoroj budućnosti.

                                   

Sveučilište u Pečuhu


[OPŠIRNIJE]Suradnja sa školama iz Australije i Rumunjske
Marijana Kuna / datum: 14. 9. 2012. 19:18

Učenici 6. razreda pod vodstvom naše knjižničarke Marijane Kune su na radionici u školskoj knjižnici izrađivali eko straničnike za knjige. Svaki je učenik na poleđini svog straničnika napisao eko poruku o štednji energije koje smo sve skupa poslali na adresu škole u Australiji s kojom smo se sprijateljili. Uz straničnike, poslali smo i priloženi video zapis. S velikim nestrpljenjem očekujemo njihove uzvratne straničnike s nadom daljnje eko suradnje. 

Našu međunarodnu suradnju proširili smo i na školu u Rumunjskoj kojoj smo također odlučili poslati naše straničnike s eko porukama.


[OPŠIRNIJE]Suradnja s osječkim EE info centrom
Administrator / datum: 10. 6. 2012. 09:35

Djelatnici EE info centra učenicima su održali kratko predavanje o demo objektu solarne pasivne kuće u kojoj je smješten info centar.

Na predavanju je bilo riječi o pasivnoj gradnji, potrebi efikasnog korištenja energije, ulozi izolacije u uštedama energije u zgradama i o energetski efikasnoj rasvjeti. Ovdje možete pogledati kako nam je bilo tijekom posjete osječkom EE centru i što smo sve naučili. Učenicima i učiteljima su podijeljene i brošure 200 EE savjeta.


[OPŠIRNIJE]Suradnja s trgovačkim centrom Portanova iz Osijeka
ANKICA OSTOJIĆ / datum: 25. 5. 2012. 17:10

Učenici osnovnih škola Osječko-baranjske županije organizirali su  humanitarnu prodaju predmeta, a naši učenici i učitelji su prodavali predmete koji su izrađeni i tematski vezani uz obnovljive izvore energije. Sva prikupljena sredstva donirana su se za liječenje Mislava, teško oboljelog učenika 2. razreda iz Osnovne škole "Retfala". S ponosom možemo reći da je i naša škola odlučila pomoći Mislavu, te su se i radovi naših učenika našli na prodajnom štandu te uspješno rasprodali.


[OPŠIRNIJE]Suradnja s lokalnom zajednicom
ADRIJANA KALČIĆ / datum: 7. 5. 2012. 11:34

Za Dan Općine Popovac u Domu kulture naši su učenici samo za tu prigodu izveli posebno osmišljen program pod vodstvom učiteljice Suzane Vencl pri čemu smo sve mještane ujedno i upoznali s našim projektom Međunarodna godina održive energije za sve te ih još jednom pozvali da nam se pridruže u štednji energije i očuvanju okoliša. Mještanima smo na kraju priredbe i podjelili letke koje su izradili naši ekolozi sa savjetima kako i oni mogu uštedjeti energiju u svojim kućanstvima.


[OPŠIRNIJE]Zdrava prehrana i vježbanje
Vladimir Bukalo / datum: 27. 4. 2012. 08:54

Naša škola prijavila se na natječaj pod naslovom „Zdrava prehrana“ kojega su zajednički organizirali dm i Udruga Lijepa naša. Naš projekt našao se među 15 nagrađenih eko projekata i osigurao nam novčanu nagradu od pet tisuća kuna.

Cilj tog projekta bio nam je upoznati učenike s različitim okusima hrane za koju su se učenici izjasnili da im nije omiljena; uvesti više „zdravih“ namirnica u jelovnik školske kuhinje.

Projekt smo provodili tijekom cijele nastavne 2011./2012. godine, a sljedeće godine za cilj smo si postavili da stvorimo kod naših učenika naviku svakodnevnog kretanja i vježbanja kako bi učenici preuzeli odgovornost za vlastito zdravlje te smo stoga okupili učenike i roditelje te im prezentirali naš video uradak u kojem smo im pokazali kako i oni mogu vježbati.


[OPŠIRNIJE]Suradnja s Javnom ustanovom Spomen iz Jasenovca
Marijana Kuna / datum: 3. 9. 2012. 10:03

Naša se škola ove godine prijavila u  Projekt „ŠAFRAN“ . Projekt je započeo u Irskoj, a nastao je na poticaj Europske unije i u njemu sudjeluju već mnoge škole. Javna ustanova Spomen - područje Jasenovac će nam poslati lukovice žutog šafrana. 

Projekt započinje kada lukovice stignu. U vrtu naše škole posadit ćemo lukovice žutih  šafrana u znak sjećanja na milijun i pol židovske djece, te tisuće druge djece koja su umrla u Holokaustu. Žuta boja cvijeća treba nas podsjećati na žutu zvijezdu koju su Židovi morali nositi pod nacističkom vlašću. 

Tijekom jeseni i zime pratit ćemo rast naših šafrana. Mali ekolozi vodit će brigu o njima i bilježiti njihov rast. Početkom proljeća šafrani će procvjetati i krasiti naš vrt.  U projektu će sudjelovati svi učenici predmetne nastave uz pomoć učiteljica iz prirode, povijesti i hrvatskog jezika. 
Kroz projekt učenici će se  upoznati s pojmom Holokaust, učiti o važnosti tolerancije i poštovanja različitosti te o opasnostima predrasuda, rasizma i diskriminacije. 

[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju