preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login

Natječaji za radna mjesta

NATJEČAJI ZA RADNA MJESTA

Školski obrok 3

Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnja izvješća o provedbi ZPPI za 2016., 2017. i 2018. godinu, nalaze se u privitku.

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1721605
Danas: 77
Eko škola

Facebook škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja u Osnovnoj školi Popovac
Autor: Administrator , 7. 10. 2020.

Ovogodišnji Svjetski dan mentalnog zdravlja, 10. listopada, dolazi u vrijeme kada se naš svakodnevni život znatno promijenio kao rezultat pandemije COVID-19. Protekli mjeseci donijeli su mnoge izazove i očekuje se da će se potreba za mentalnim zdravljem i psihosocijalnom podrškom znatno povećati u sljedećim mjesecima i godinama.

U Osnovnoj školi Popovac održane su brojne aktivnosti s ciljem poboljšanja mentalnog zdravlja naših učenika, a to je i glavni cilj našeg ovogodišnjeg eTwinning projekta „Me, Myself & I“ („Ja i sva moja lica“). Više saznajte pod opširnije.


Učiteljica razredne nastave Ivana Vrbek Mesić sa svojim je učenicima 1. razreda održala radionicu. Naučili su kako prepoznati svoje emocije pomoću kartica za emocionalno prepoznavanje. Razgovarali su o svojim osjećajima te kroz igru i zabavu pokušali otkriti mogu li prepoznati kako se drugi osjećaju na osnovu govora tijela i mimike lica.

Učiteljica glazbene kulture Suzana Vencl sa svojim je učenicima otišla na putovanje glazbom. Vizualizacijom glazbenih djela učenici su se prvo opustili, a zatim su kroz glazbene igre izrazili svoju kreativnost. Poznato je da glazbene aktivnosti potiču kod djece uključenost cijelog tijela te tako pridonose mentalnom zdravlju i kvaliteti života.

Nakon što su na satu Informatike učenici predmetne nastave istražili pojam mentalnog zdravlja na internetu, ispunili su online upitnik o svojim osjećajima. Povratak u školu, nakon nekoliko mjeseci nastave na daljinu, kod učenika izaziva osjećaj sreće i zadovoljstva jer napokon mogu biti jedni s drugima u školi - bez obzira na novo normalno i brojne epidemiološke mjere. Naučeno gradivo tijekom istraživačkog učenja - istine i zablude o mentalnom zdravlju – provjereno je putem kviza koji je pripremio učitelj Goran Podunavac.

Na sjednici Učiteljskog vijeća knjižničarka Marijana Kuna održala je predavanje o izazovima rada u dvije škole s naglaskom na važnost mentalnog zdravlja i korisne savjete koji pomažu da se svi bolje i ugodnije osjećamo.

Tijekom sljedećih mjeseci u suradnji s našim školama partnerima nastavit ćemo provoditi brojne aktivnosti na ovu temu. Ne zaboravimo da nema zdravlja bez mentalnog zdravlja!

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju