preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login

Natječaji za radna mjesta

NATJEČAJI ZA RADNA MJESTA

Školski obrok 3

Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnja izvješća o provedbi ZPPI za 2016., 2017. i 2018. godinu, nalaze se u privitku.

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1721605
Danas: 77
Eko škola

Facebook škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani Erasmusa u Osnovnoj školi Popovac
Autor: Administrator , 14. 10. 2020.

Na Aktivu prirodoslovne skupine predmeta odlučeno je kako ćemo ove godine prvi put obilježiti Dane Erasmusa u Osnovnoj školi Popovac. Riječ je o prigodnoj godišnjoj proslavi programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu.

Na satima Hrvatskoga jezika učenici su s učiteljicom Lidijom Marković razgovarali o svojim dosadašnjim iskustvima. Osmislili su poruke za našu videokampanju koju možete pogledati u nastavku.

Naše web novinare Ivu i Doriana zamolili smo da razgovaraju sa svojim roditeljima kako bismo upoznali širu lokalnu zajednicu o dobrobiti takvih projekata. Zahvaljujemo njihovim dragim mamama što su pristale ispričati svoja iksustva.

Učenicima prvog razreda dodijelili smo glavne uloge za ovogodišnje Dane Erasmusa. S obzirom na to da dosad nisu imali priliku sudjelovati u Erasmus+  projektima, odlučili smo ih uključiti u digitalnu kampanju "Plastično nije fantastično" za naš projekt "Kids Against Plastic Pollution". Prezadovoljni smo prvim koracima naših mladih glumaca na "daskama koje život znače". 

Učiteljica Anela Pejić u tjednu obilježavanja Dana Erasmusa odlučila je nastavno gradivo njemačkog jezika povezati s jednim od naših triju projekata. U uvodnom dijelu sata učenici 6. razreda poslušali su eko pjesmu “Unsere neue Taktik ist weniger Plastik” koja im je poslužila kao motivacija za kreativne plakate kojima su ukazali na problem plastičnog zagađenja. Za digitalne plakate bili su zaduženi naši učenici 8. razreda na istu temu. Više fotografija pogledajte OVDJE.

Učiteljica glazbene kulture Suzana Vencl sa svojim je sedmašima razgovarala o važnosti i dobrobiti projekata za našu Školu i lokalnu zajednicu. Prenijela im je svoja iskustva s mobilnosti u Poljskoj i Turskoj te su pogledali nekoliko videozapisa u kojima je na najbolji način prikazano nezaboravno iskustvo tijekom projektnih aktivnosti.

Učiteljice informatike Martina Vidak i Tanja Babić s učenicima razredne nastave tijekom tjedna razgovarat će o projektnim aktivnostima u kojima su sudjelovali u protekle dvije godine i predstaviti im digitalnu kampanju koju smo pripremili ovog tjedna. 

Učenici Leonora Vereš, Mateo Koprivec i Noa Leskovar izradili su prezentaciju za obilježavanje Dana Erasmusa u kojoj su učenicima naše Škole pokazali što su sve radili u sklopu projekta "The Future Begins Today" i na koje su mobilnosti išli. Podijelili su svoje pozitivno iskustvo s prijateljima iz razreda. Budući da zbog preporuka vezanih uz Covid-19 nisu smjeli ići u druge razrede, učiteljice engleskog jezika Anita Raguž i Sanja Vuksanović-Čančar pokazale su prezentaciju svim ostalim učenicima naše škole kako u matičnoj školi u Popovcu tako i u područnim školama u Kneževu i Branjini i podijelile s učenicima vlastita Erasmus+ iskustva. Ovim su potaknule sve učenike da sudjeluju u budućim Erasmus+ projektima, ali i naglasile važnost učenja engleskog jezika kao službenog jezika Erasmusa. Svi su se složili da je sudjelovanje u Erasmus projektima vrlo zabavno i poučno te da se veselimo novim iskustvima i novom projektu!

Odgojno-obrazovnim djelatnicima diljem Europe školska knjižničarka Marijana Kuna i naši učitelji Goran Podunavac i Ivana Vrbek Mesić sutra će predstavit rezultate projekta "Kids Against Plastic Pollution" putem webinara na eTwinning platformi. 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju