preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login

Školski obrok 3

Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnja izvješća o provedbi ZPPI za 2016., 2017. i 2018. godinu, nalaze se u privitku.

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1729368
Danas: 73
Eko škola

Facebook škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani zahvalnosti za plodove zemlje
Autor: Administrator , 20. 10. 2020.

Svi ćemo se složiti oko toga da je ova godina specifična i neobična po mnogočemu, no odlučili smo „izvući“ ono najbolje i zadržati lijepe običaje.

Iako ove godine nismo bili u mogućnosti tradicionalno obilježiti Dane zahvalnosti za plodove zemlje i Dane kruha, učenici naših škola su to učinili na specifičan način: osim što su sa svojim učiteljicama unutar razrednih odijela na različite načine obilježili zahvalnost, vjeroučenici su odlučili proviriti u živote svojih predaka i uživjeti se u njihovo doba: proučili su i zaključili koliko je dalek put od sadnje pšenice do donošenja kruha na obiteljski stol, posjetili su svoje bake i djedove te od njih zatražili posuđe iz njihovog vremena uz objašnjenje kako su se njime služili, posudili su i tradicionalnu nošnju, prikupljali plodove jeseni te o novim saznanjima razgovarali i sve prikupljeno izložili u hodnicima naših škola.

Osim što je listopad poznat po obilježavanju Dana zahvalnosti za plodove zemlje i Danima kruha, vjeroučenicima je dobro znano da je listopad „Marijin mjesec“.

Učenici koji pohađaju izvannastavnu aktivnost iz Vjeronauka izradili su i izložili krunicu od papira, a svi uzrasti su tijekom proteklog tjedna učili kako moliti krunicu i tradicionalno se priključili inicijativi  „Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir“.

Ovim putem zahvaljujem svim učenicima, roditeljima, djedovima, bakama i kolegama koji su na bilo koji način sudjelovali u obilježavanju Dana zahvalnosti za plodove zemlje i unijeli radost u srce učenika, ali i djedova i baka čiju su povijest proučili i njome se nadahnuli. 

Više fotografija pogledajte OVDJE.

Sanja Kopunović Legetin, vjeroučiteljica


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju