preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login

Školski obrok 3

Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnja izvješća o provedbi ZPPI za 2016., 2017. i 2018. godinu, nalaze se u privitku.

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1729368
Danas: 73
Eko škola

Facebook škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Autor: Sanja KOPUNOVIĆ LEGETIN, 24. 10. 2020.

Svjedoci smo povijesnog trenutka kako smo se gotovo preko noći našli u drugačijim životnim okolnostima te smo morali promijeniti mnoge životne navike uslijed pandemije koronavirusa.

Pridržavajući se svih uputa i mjera, stavljeni smo pred situaciju da ovogodišnju zahvalnost za plodove zemlje i tradicionalne „Dane kruha“ obilježimo drugačije nego dosadašnjih godina. Nije bilo blagoslova hrane i zajedničkog blagovanja no svi učenici naše škole su sa svojim učiteljicama na originalan način osmislili i obilježili zahvalnost za plodove zemlje: bilo je tu proučavanja i izrade piramide zdrave prehrane, kostimiranja u kuhare, prezentacija i zanimljivosti o vrstama kruha, različitih plakata, crteža i ukrašavanja panoa, prikupljanja starih recepata, izrade „Bakine kuharice“ itd.

Svemu navedenom je prethodilo proučavanje ili posjet našim bakama i djedovima koji su jedva dočekali da s potomcima podijele svoje životno iskustvo o tome kako se s poštovanjem odnosilo prema kruhu i hrani općenito u vrijeme njihovog djetinjstva, da progovore o najpoznatijim receptima i prema njima prirede i ispeku različite specijalitete od brašna. U većini razreda nije izostalo ni blagovanje svega pripremljenoga, pridržavajući se uputa i mjera prevencije.

Radosni smo što nas novonastala situacija nije zatekla nespremne nego smo i ove godine, iako na drugačiji način, obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Više fotografija pogledajte OVDJE.

Sanja Kopunović Legetin, vjeroučiteljica


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju