preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login

Školski obrok 3

Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnja izvješća o provedbi ZPPI za 2016., 2017. i 2018. godinu, nalaze se u privitku.

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1729369
Danas: 74
Eko škola

Facebook škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
13. studenoga - Svjetski dan ljubaznosti
Autor: GORAN PODUNAVAC, 13. 11. 2020.

Učenici razredne nastave u Kneževu s vjeroučiteljicom Sanjom Kopunović Legetin obilježili su Svjetski dan ljubaznosti čitanjem priče "Ljubazni lav", razgovorom o ljubaznosti, traženjem ispisanih (ne)ljubaznih riječi i djela koje su razvrstavali u ukrasnu kutiju (ljubazne geste) ili u "papirka" (neljubazne geste), ispisivanjem ljubaznih riječi na balone, dramskim prikazom, osmišljavanjem i crtanjem ljubaznih gesta koje će tijekom dana učiniti te izrađivanjem "ljubaznih staklenki" u koje će ubacivati papiriće s nacrtanim ili opisanim ljubaznim gestama koje su učinili.

Učenici 5. razreda u Popovcu promišljali su, zapisivali i predstavljali ljubaznost prema ukućanima, starijima, prijateljima iz razreda, učiteljima i našem planetu. Iz kutije su izvlačili papiriće s ispisanim ljubaznim djelom koje tijekom dana trebaju učiniti. Slična aktivnost provedena je i s učenicima predmetne nastave u Kneževu, ali s naglaskom na izradu digitalnih postera i prezentacija o ljubaznosti. 

Učiteljica Anela Pejić i učenici 4. razreda složili su se kako je ljubaznost definitivno nešto čega nam svima treba više, besplatna je i dovoljna da nekom stavimo osmijeh na lice. Također, naučili su izgovoriti i napisati izraze na njemačkom jeziku kojima drugima možemo uljepšati dan. Radovi učenika izloženi su na panou.

Naši najmlađi učenici utvrdili su koje četiri čarobne riječi sva vrata otvaraju. Radeći u skupinama riječi su ukrasili kolaž tehnikom. Pred kraj sata odredili su uz pomoć učiteljice Ivane Vrbek Mesić glavne karakteristike koje zvjezdice ljubaznosti trebaju imati, a zatim je uslijedilo glasovanje. Tijesan izbor rezultirao je sa čak tri zvjezdice ljubaznosti prvog razreda.

Bilo je zanimljivo gledati i slušati sve naše učenike kako tijekom sata prepoznaju ljubaznost na djelu kroz lijepe riječi i geste, posuđivanje i dijeljenje materijala.

U ovotjednim aktivnostima našeg e-Twinning projekta “Me, Myself & I” (“Ja i sva moja lica”) sudjelovali su i ostali djelatnici noseći bedževe koje je osmislila i izradila školska knjižničarka Marijana Kuna. Podsjetili su učenike kako svaki čin ljubaznosti bez obzira koliko bio mali nosi u sebi potencijal da postane nešto veliko i mijenja svijet oko nas.

Više fotografija pogledajte OVDJE.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju