preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login

Školski obrok 3

Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnja izvješća o provedbi ZPPI za 2016., 2017. i 2018. godinu, nalaze se u privitku.

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1734145
Danas: 2
Eko škola

Facebook škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Marijini obroci
Autor: Sanja KOPUNOVIĆ LEGETIN, 21. 12. 2020.

Možda više nego ikada ova godina je pred nas stavila promišljanje o zdravlju i prolaznosti života. Čitava zemaljska kugla i njezini stanovnici su u neizvjesnosti i pomalo u strahu hoće li netko od nas biti sljedeća osoba koja je zaražena koronavirusom i kako će se očitovati na vlastito zdravlje i život. Zdravstveno osoblje je u pokušaju pronalaska lijeka i izlaska iz pandemijskog stanja.

No, otkako je svijeta i čovjeka postoji jedan „virus“ koji uništava živote mnogih, pa i onih najmlađih – „virus gladi“. Učenici naše škole dobro su upoznati sa situacijom kako njihovi vršnjaci diljem svijeta ne znaju hoće li dočekati sljedeći dan jer nemaju dovoljno hrane i gladuju svakodnevno. Jedini obrok dnevno je kašasta hrana koju dobiju u školi, a ne bi ni njega imali da im ne pomognemo. Mi znamo da lijek postoji – otvorene oči i srce spremno pomoći čovjeku u potrebi, a naši učenici i njihove obitelji ih imaju. Od početka školske godine, učenici i djelatnici naše škole uspjeli su prikupiti 1000 kn te na taj način osigurali obroke na godišnjoj razini za sedmero djece.

U Bibliji je napisano: „Svatko neka dade kako je srcem odlučio; ne sa žalošću ili na silu jer Bog ljubi vesela darivatelja.“ (2 Kor 9, 7) Zato, hvala svakom koji je molitvom i konkretnom pomoći bio veseo darivatelj! Lijepo je živjeti u saznanju da smo zajedničkim snagama omogućili i produžili život nekome barem godinu dana. Neka vam je vraćeno svako dobro! I ne zaboravite: „Samo ništa je malo!“

Sanja Kopunović Legetin, vjeroučiteljica


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju