preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login

Školski obrok 3

Naš školski grb

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1758737
Danas: 79
Eko škola

Facebook škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Suradnja učenika trećeg razreda iz Bakra i Popovca
Autor: ANKICA OSTOJIĆ, 9. 6. 2021.

Više fotografija pogledajte OVDJE

Učenici 3. razreda iz Popovca ove godine sudjeluju u eTwinning projektima. U sklopu projekata Ljepote moje domovine i Živimo zeleno, dogovorili su suradnju s učenicima 3. razreda iz OŠ Bakar. Tako je 4. lipnja 2021. održana videokonferencija putem aplikacije ZOOM. Pod opširnije saznajte više detalja.


Naši učenici su predstavili svoje selo Popovac, prirodne i kulturno povijesne znamenitosti. Naglasak je bio na vodama stajaćicama u Baranji. Šetnjom kroz mjesto Popovac, zatim virtualnim obilaskom cijele Baranje, trećaši su došli do zaključka da imamo puno vode u Baranji. Ubrzo su vidjeli da je na nekim mjestima voda onečišćena, te su odlučili istraživati. Uz pomoć domara škole, koji je roditelj našeg učenika, izradili su pročišćivač vode. Onečišćenu vodu iz našeg jezera pročistili su od vidljivih čestica, istu su mikroskopom promatrali i zaključili da se u vodi nalazi puno sitnih čestica, te da voda nije dobra za piće. Istražili su koliko vode troši jedna obitelju u jednom danu i napisali prijedloge štednje vode u kućanstvu.
Jako su bili marljivi, rezultate su prezentirali prijateljima na suprotnoj strani domovine — u gradu Bakru. Mladi Bakrani predstavili su Bakar, more, život uz more i u moru. Pokazali su nam tunare, proces dobijanja soli, pripremili nam zanimljive zagonetke o moru. Bilo je jako zanimljivo. Iako daleko na suprotnim stranama naše domovine, oni na moru, mi u nizini, učenici su zaključili da imaju puno sličnosti: idu u treći razred, vole sport, ribolov, rolanje i vožnju biciklom, pojedini učenici imaju jednaka imena.
Njihova knjižničarka je potakla novu suradnju za iduću školsku godinu, zajednički sat lektire, roman Ante Gardaša Duh u močvari čija se radnja odvija u Kopačkom ritu, ovdje kod nas u Baranji.
Online susret bio je jako zanimljiv i učenici su poželjeli susret uživo.
[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju