preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login

Školski obrok 3

Naš školski grb

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1815611
Eko škola

Facebook škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Humanitarne aktivnosti u predbožićno vrijeme
Autor: Administrator , 21. 12. 2022.

Došašće kao vrijeme priprave za Božić, obilježeno je osluškivanjem potreba ljudi oko nas i činjenju dobrih djela. Učenici naše škole osmislili su i priključili se mnogim humanitarnim aktivnostima te ih predstavili projektnim partnerima u eTwinningovim projektima Na putu dobrote, VolontirAJMO i Me, Myself & I.

1. S posebnom pažnjom prikupili su plišane igračke i poslali ih korisnicima Skloništa za žrtve obiteljskog nasilja u Osijeku.

2. S učiteljicama Danielom Hmura, Ivanom Vrbek Mesić, Martinom Vidak i Tihanom Bogdanović, knjižničarkom Marijanom Kuna i vjeroučiteljicom Sanjom Kopunović Legetin izradili su 150 čestitki namijenjenih korisnicima Doma za starije i nemoćne Beli Manastir.

3. S učiteljicom Anelom Peić priključili su se akciji Crvenog križa "Solidarnost na djelu." Skupljali su novčane priloge za ljude u potrebi.

4. Već tradicionalno, priključili su se i Caritasovoj akciji "Za tisuću radosti" kako bi sudjelovali u pomoći najsiromašnijim obiteljima u našoj domovini.

5. Svoju dobrotu iskazali su nepoznatim vršnjacima diljem svijeta te uplatili novčani iznos udruzi "Marijini obroci" za petero djece kojima je tako omogućen svakodnevni obrok u školi tijekom cijele godine.

Učenici i svi sudionici navedenih humanitarnih akcija pripremili su se na najizvrsniji način dočekati blagdane jer su činjenjem dobrih djela ispunili svoja srca i neprolaznu radost potaknuli u onima kojih su se sjetili i kojima su pomogli.

Fotografije možete pogledati na ovoj poveznici.

Sanja Kopunović Legetin, vjeroučiteljica


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju