preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login

Školski obrok 3

Naš školski grb

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1815611
Eko škola

Facebook škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Mala škola krojenja i šivanja
Autor: Marijana Kuna, 25. 1. 2023.

U ovome polugodištu započinjemo s novom radionicom koja je planirani sastavni dio naše učeničke zadruge (re)Kreativne pčelice. Radi se o Maloj školi krojenja i šivanja koja će se održavati svaki drugi četvrtak  u trajanju od dva sata (14 – 16 sati).  Razlog tome je što će voditeljica radionice biti Marijana Kuna, školska knjižničarka, koja radi svaki drugi dan u našoj školi.

Ideja za ovu radionicu je omogućiti učenicima učenje novih vještina, usvajanje osnova šivanja na šivaćem stroju te kreiranje vlastitih uradaka koji će biti izloženi na našim školskim sajmovima.

Učenicima želimo približiti šivanje kao hobi koji će im koristiti u životu, a samim time učimo ih promišljati kako je gomilanje odjeće i tekstila također veliki problem zagađenja našeg planeta. U vrijeme kad razmišljamo kako je sve jako skupo, pružit će im se prilika reciklirati tekstil i stvarati originalne nosive uratke, kao i korisne uporabne predmete.

Svi zainteresirani učenici od 5. do 8. razreda mogu doći 26. siječnja 2023.  u 14 sati u školsku knjižnicu na dogovor i prvu radionicu.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju