preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Tražilica

Školski obrok 3

Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnja izvješća o provedbi ZPPI za 2016., 2017. i 2018. godinu, nalaze se u privitku.

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1734145
Danas: 2
Eko škola

Facebook škole

vijesti
Dobrota je investicija koja nikad ne propada
Administrator / datum: 23. 12. 2020. 19:35

Kraju se primakla ova, najjednostavnije rečeno, neobična godina koja nam je svima donijela niz problema i iskušenja i postavila pred nas brojne prepreke i izazove. Odgovarali smo na njih kako smo znali i umjeli, tražili smo drugačija rješenja, usvajali neka nova znanja i vještine. Ipak, uslijed svega, nismo zaboravili ono najbitnije – činiti dobro.

U sklopu eTwinning projekta „Me, Myself & I“, učenici su napisali pisma podrške i izradili čestitke za prijateljske škole. Čestitke su razmijenjene s učenicima iz Umaga, Viškova, Strizivojne, Ivanovaca, Ivanić-Grada i Zelčina.

Kliknite OVDJE kako biste u zajedničkoj e-knjizi prijateljskih škola pročitali pedesetak pisama podrške. 


[OPŠIRNIJE]Dani Erasmusa: Jeste li znali?
Marijana Kuna / datum: 22. 11. 2020. 13:00

eTwinning ambasadorica Alenka Miljević ugostila je našeg učitelja informatike Gorana Podunavca, Petru Kokezu iz Srednje škole Bol i Petra Nikolića iz Srednje škole Metković te su u jednom pomalo drugačijem webinaru s ostatkom Hrvatske proslavili Dane Erasmusa.


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan tolerancije - eTwinning projekt "Me, Myself & I"
Sanja KOPUNOVIĆ LEGETIN / datum: 19. 11. 2020. 12:30

Učenici 7. razreda Osnovne škole u Popovcu, obilježili su Međunarodni dan tolerancije. Uvodna aktivnost je bila međusobno opisivanje s dvije riječi koje počinju početničkim slovima njihova imena i prezimena. Nastavili smo čitanjem priče „U stolarskoj radionici“ nakon koje su pridavali imena učenika uz svaki alat, dali vlastiti naslov ovoj priči i izvukli pouku: kako je svaki alat odnosno čovjek važan za zajednicu. Slijedila je aktivnost „Sedmi razred u prašumi“ u kojoj su smišljali priču i svakog učenika s njegovim kvalitetama uvrstili u nju – kako bi svaki pojedinac sa svojim kvalitetama doprinio nesvakidašnjoj situaciji. Bilo je vrlo zanimljivo slušati kako doživljavaju jedni druge.

Ponovili smo svoja dosadašnja saznanja te istražili nove zanimljivosti o spolnim, dobnim, rasnim i vjerskim razlikama na svjetskoj razini. Proučili smo područja na kojima svi možemo surađivati te prihvaćati druge i drugačije i s njima. Svoja smo zapažanja izrazili kroz likovni uradak uz ispisivanje poruka o toleranciji.

Sanja Kopunović Legetin, vjeroučiteljica


[OPŠIRNIJE]13. studenoga - Svjetski dan ljubaznosti
GORAN PODUNAVAC / datum: 13. 11. 2020. 19:45

Učenici razredne nastave u Kneževu s vjeroučiteljicom Sanjom Kopunović Legetin obilježili su Svjetski dan ljubaznosti čitanjem priče "Ljubazni lav", razgovorom o ljubaznosti, traženjem ispisanih (ne)ljubaznih riječi i djela koje su razvrstavali u ukrasnu kutiju (ljubazne geste) ili u "papirka" (neljubazne geste), ispisivanjem ljubaznih riječi na balone, dramskim prikazom, osmišljavanjem i crtanjem ljubaznih gesta koje će tijekom dana učiniti te izrađivanjem "ljubaznih staklenki" u koje će ubacivati papiriće s nacrtanim ili opisanim ljubaznim gestama koje su učinili.

Učenici 5. razreda u Popovcu promišljali su, zapisivali i predstavljali ljubaznost prema ukućanima, starijima, prijateljima iz razreda, učiteljima i našem planetu. Iz kutije su izvlačili papiriće s ispisanim ljubaznim djelom koje tijekom dana trebaju učiniti. Slična aktivnost provedena je i s učenicima predmetne nastave u Kneževu, ali s naglaskom na izradu digitalnih postera i prezentacija o ljubaznosti. 

Učiteljica Anela Pejić i učenici 4. razreda složili su se kako je ljubaznost definitivno nešto čega nam svima treba više, besplatna je i dovoljna da nekom stavimo osmijeh na lice. Također, naučili su izgovoriti i napisati izraze na njemačkom jeziku kojima drugima možemo uljepšati dan. Radovi učenika izloženi su na panou.

Naši najmlađi učenici utvrdili su koje četiri čarobne riječi sva vrata otvaraju. Radeći u skupinama riječi su ukrasili kolaž tehnikom. Pred kraj sata odredili su uz pomoć učiteljice Ivane Vrbek Mesić glavne karakteristike koje zvjezdice ljubaznosti trebaju imati, a zatim je uslijedilo glasovanje. Tijesan izbor rezultirao je sa čak tri zvjezdice ljubaznosti prvog razreda.

Bilo je zanimljivo gledati i slušati sve naše učenike kako tijekom sata prepoznaju ljubaznost na djelu kroz lijepe riječi i geste, posuđivanje i dijeljenje materijala.

U ovotjednim aktivnostima našeg e-Twinning projekta “Me, Myself & I” (“Ja i sva moja lica”) sudjelovali su i ostali djelatnici noseći bedževe koje je osmislila i izradila školska knjižničarka Marijana Kuna. Podsjetili su učenike kako svaki čin ljubaznosti bez obzira koliko bio mali nosi u sebi potencijal da postane nešto veliko i mijenja svijet oko nas.

Više fotografija pogledajte OVDJE.


[OPŠIRNIJE]Savršeno nesavršeni
Administrator / datum: 12. 11. 2020. 18:02

Učenici sedmih i osmih razreda sudjelovali su u online aktivnostima Festivala prava djece. Pri primitku poziva za sudjelovanje Udruge za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator, školska knjižničarka je uočila ovogodišnju temu festivala: mentalno zdravlje. Tema se savršeno uklapa u naš eTwinning projekt „Me, Myself & I” ("Ja i sva moja lica").

Učenici osmog razreda su pogledali kratki film „Perfect” uz koju su odradili predložene aktivnosti. Uz prezentaciju Utjecaj medija na ideale ljepote u stvarnosti, učiteljica hrvatskoga jezika Lidija Marković je njihov stav na zadanu temu izazvala pisanjem poezije s temom (NE)SAVRŠENSTVO.

Učenici su reagirali pozitivno na film i aktivnosti jer im je tema bliska i imaju razvijenu empatiju prema prijateljima koji se osjećaju loše iz bilo kojeg razloga.

Školska knjižničarka i učitelj informatike Goran Podunavac u sedmom razredu su održali radionicu "Opasnosti koje je donio internet".

Učenici su zaključili da unatoč svim mjerama zaštite koje poduzimamo, opreza nikad dovoljno. Online okruženje, digitalna tehnologija i pravila igre na internetu stalno se mijenjaju. Prije svega svatko od nas treba uvijek biti odgovoran i dobro paziti s kim dijeli svoje podatke i kome su oni dostupni.

Na pitanje kako napraviti internet boljim mjestom, sedmaši poručuju: Najmanja stvar koju svi možemo i trebamo napraviti je poštovati druge. Uvijek se možemo uključiti u dijeljenje, kreiranje i ostale aktivnosti na internetu, ali izuzetno je važno da to radimo na pozitivan način.

Web novinari


[OPŠIRNIJE]Duh volontiranja i iskazivanja brige za sumještane
Sanja KOPUNOVIĆ LEGETIN / datum: 5. 11. 2020. 22:03

Učenici sedmog razreda iz Popovca, koji ujedno pohađaju i dodatnu nastavu iz Vjeronauka, odvojili su dio svoga vremena za dobro svojih mještana.

Pozitivno su i s veseljem reagirali na prijedlog da posjetimo socijalnu trgovinu i preslažemo prehrambene namirnice i higijenske potrepštine koje smo neki dan zatekli u trgovini kao i one koje smo u nedavnoj humanitarnoj akciji prikupili.

Ponosni smo na mlade ljude koji uče jezik ljubavi i izgrađuju duh volontiranja te se radujemo i smišljamo druge akcije kojima ćemo pomoći ljudima u potrebi i iskazati tjelesna djela milosrđa. 

Navedena aktivnost savršeno se uklopila u naš eTwinning projekt "Me, Myself & I" o mentalnom zdravlju u kojem velik značaj ima tema pomaganje drugima ("Treating others well"). 

Više fotografija pogledajte OVDJE.

Sanja Kopunović Legetin


[OPŠIRNIJE]Obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja u Osnovnoj školi Popovac
Administrator / datum: 7. 10. 2020. 20:35

Ovogodišnji Svjetski dan mentalnog zdravlja, 10. listopada, dolazi u vrijeme kada se naš svakodnevni život znatno promijenio kao rezultat pandemije COVID-19. Protekli mjeseci donijeli su mnoge izazove i očekuje se da će se potreba za mentalnim zdravljem i psihosocijalnom podrškom znatno povećati u sljedećim mjesecima i godinama.

U Osnovnoj školi Popovac održane su brojne aktivnosti s ciljem poboljšanja mentalnog zdravlja naših učenika, a to je i glavni cilj našeg ovogodišnjeg eTwinning projekta „Me, Myself & I“ („Ja i sva moja lica“). Više saznajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Prve projektne aktivnosti našeg eTwinning projekta
Administrator / datum: 30. 9. 2020. 18:41

Za vrijeme čekanja autobusa učenici 5. i 6. razreda iz Branjine svake srijede borave u informatičkoj učionici gdje sa školskom knjižničarkom Marijanom Kuna i učiteljem Informatike Goranom Podunavcom sudjeluju u aktivnostima vezanim uz naše brojne eTwinning projekte.

Danas su naši učenici 5. razreda naučili kako izraditi digitalni poster, a zatim su povodom nadolazećeg Dana jabuka izradili postere na tu temu. 45 minuta je prošlo u tren oka, a s rezultatima su svi i više nego zadovoljni s obzirom na to da nam je ovo tek početak.


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt Zelena knjiga
GORAN PODUNAVAC / datum: 24. 9. 2020. 17:59

Naša školska knjižničarka Marijana Kuna i njezina kolegica Ivana Ostrički (Osnovna škole kralja Tomislava, Našice) autorice su eTwinning projekta Zelena knjiga.

"Zelena knjiga je projekt kojim povezujemo knjigu i čitanje s područjem ekologije. Projektom razvijamo kulturu čitanja, potičemo kreativno i kritičko mišljenje, kreativno-stvaralačko izražavanje, praktičan rad i ekološki aktivizam učenika u zajednici. Svim je aktivnostima zajednička knjiga kao poticaj primjene ekoloških načela i osvješćivanja važnosti održivog razvoja," ističe školska knjižničarka.

Projekt je namijenjen školskim knjižničarima, učiteljima i učenicima razredne nastave, a traje od listopada 2020. do lipnja 2021. Predloženo je nekoliko područja unutar kojih učitelji samostalno biraju aktivnosti i metode rada. Planirana je izrada mrežne stranice, kao zbirke primjera dobre prakse temeljenih na ekološkim načelima. Više saznajte OVDJE.


[OPŠIRNIJE]Pogled u sebe - eTwinning projekt "Me, Myself & I"
Administrator / datum: 23. 9. 2020. 08:13

Učenici 6. razreda iz Popovca i Kneževa na satu Informatike naučili su izraditi digitalni strip. 

Kako bismo nastavno gradivo povezali s eTwinning projektom "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica"), zadatak je učenicima u drugom djelu sata bio izraditi digitalni strip u Pixtonu s naglaskom na njihove pozitivne osobine i jake strane.

Na kraju sata ostvareni su sljedeći ishodi:

  • C.6.1 izrađuje, objavljuje te predstavlja digitalne sadržaje s pomoću nekoga online i/ili offline programa pri čemu poštuje uvjete korištenja programom te postavke privatnosti. 
  • C.6.2 učenik se koristi online pohranom podataka i primjerenim programima kao potporom u učenju i istraživanju te suradnji. 
  • C.6.3 surađuje s drugim učenicima u stvaranju online sadržaja.

Pogledajte neke od radova pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Predstavljanje eTwinning projekta "Me, Myslef & I" u medijima
Marijana Kuna / datum: 18. 9. 2020. 18:38

Naš učitelj informatike Goran Podunavac i psihologinja Marija Jurić iz Osnovne škole Drenje predstavili su autorski eTwinning projekt "Me, Myself & I" u emisiji "Za koliko zvoni" na đakovačkom radiju. 

Pod opširnije pročitajte više o projektu na portalima.


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt "Me, Myself & I"
Administrator / datum: 3. 9. 2020. 10:15

U novu školsku godinu ulazimo s još jednim međunarodnim eTwinning projektom "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica").

Projekt je nastao s ciljem promoviranja važnosti i brige za dobro mentalno zdravlje djece i mladih. Kroz projekt će se potaknuti učenike na prepoznavanje vlastitih emocionalnih stanja, kvalitetnu komunikaciju s bližnjima, suradnju i traženje podrške u vlastitoj zajednici.

Učenici će učiti o mentalnom zdravlju kroz različite aktivnosti i primijeniti trenutno iskustvo. Također, imat će priliku surađivati s učenicima iz drugih škola, čuti primjere dobre prakse i prihvatljive obrasce ponašanja koji doprinose očuvanju mentalnog zdravlja.

Projektne aktivnosti s učenicima Osnovne škole Popovac provest će psihologinja Suzana Leskovar, učiteljice razredne nastave Ivana Vrbek Mesić i Ankica Ostojić, učiteljica njemačkog jezika Anela Pejić i učitelj informatike Goran Podunavac, koji je ujedno i autor projekta sa psihologinjom Marijom Jurić iz Osnovne škole Drenje.

Projektne aktivnosti bit će objavljene na TwinSpace stranici projekta "Me, Myself & I". Dosad se za sudjelovanje u projektu prijavilo 70 škola iz sedam europskih zemalja - Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Finske, Italije, Slovačke, Srbije i Turske.

Veselimo se suradnji s drugim školama!


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt Živimo zeleno / Living greenly
GORAN PODUNAVAC Ivana Vrbek Mesić / datum: 27. 8. 2020. 09:45

Školsku godinu 2020./2021. započinjemo eTwinning projektom "Živimo zeleno" (Living greenly) u kojem će učenici Osnovne škole Popovac međusobno surađivati u brojnim ekoaktivnostima vezanim uz odgovorno ponašanje prema okolišu i održivom razvoju. 

S obzirom na to da smo ekoškola s dijamantnim statusom veseli nas spoznaja da ćemo naše aktivnosti podijeliti s učenicima ostalih škola diljem Europe, kao i međusobno jedni od drugih učiti i surađivati.

Više o projektu pročitajte u nastavku.

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju