preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Tražilica

Natječaji za radna mjesta

NATJEČAJI ZA RADNA MJESTA

Školski obrok 3

Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnja izvješća o provedbi ZPPI za 2016., 2017. i 2018. godinu, nalaze se u privitku.

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1721605
Danas: 77
Eko škola

Facebook škole

vijesti
Obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja u Osnovnoj školi Popovac
Administrator / datum: 7. 10. 2020. 20:35

Ovogodišnji Svjetski dan mentalnog zdravlja, 10. listopada, dolazi u vrijeme kada se naš svakodnevni život znatno promijenio kao rezultat pandemije COVID-19. Protekli mjeseci donijeli su mnoge izazove i očekuje se da će se potreba za mentalnim zdravljem i psihosocijalnom podrškom znatno povećati u sljedećim mjesecima i godinama.

U Osnovnoj školi Popovac održane su brojne aktivnosti s ciljem poboljšanja mentalnog zdravlja naših učenika, a to je i glavni cilj našeg ovogodišnjeg eTwinning projekta „Me, Myself & I“ („Ja i sva moja lica“). Više saznajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Prve projektne aktivnosti našeg eTwinning projekta
Administrator / datum: 30. 9. 2020. 18:41

Za vrijeme čekanja autobusa učenici 5. i 6. razreda iz Branjine svake srijede borave u informatičkoj učionici gdje sa školskom knjižničarkom Marijanom Kuna i učiteljem Informatike Goranom Podunavcom sudjeluju u aktivnostima vezanim uz naše brojne eTwinning projekte.

Danas su naši učenici 5. razreda naučili kako izraditi digitalni poster, a zatim su povodom nadolazećeg Dana jabuka izradili postere na tu temu. 45 minuta je prošlo u tren oka, a s rezultatima su svi i više nego zadovoljni s obzirom na to da nam je ovo tek početak.


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt Zelena knjiga
GORAN PODUNAVAC / datum: 24. 9. 2020. 17:59

Naša školska knjižničarka Marijana Kuna i njezina kolegica Ivana Ostrički (Osnovna škole kralja Tomislava, Našice) autorice su eTwinning projekta Zelena knjiga.

"Zelena knjiga je projekt kojim povezujemo knjigu i čitanje s područjem ekologije. Projektom razvijamo kulturu čitanja, potičemo kreativno i kritičko mišljenje, kreativno-stvaralačko izražavanje, praktičan rad i ekološki aktivizam učenika u zajednici. Svim je aktivnostima zajednička knjiga kao poticaj primjene ekoloških načela i osvješćivanja važnosti održivog razvoja," ističe školska knjižničarka.

Projekt je namijenjen školskim knjižničarima, učiteljima i učenicima razredne nastave, a traje od listopada 2020. do lipnja 2021. Predloženo je nekoliko područja unutar kojih učitelji samostalno biraju aktivnosti i metode rada. Planirana je izrada mrežne stranice, kao zbirke primjera dobre prakse temeljenih na ekološkim načelima. Više saznajte OVDJE.


[OPŠIRNIJE]Pogled u sebe - eTwinning projekt "Me, Myself & I"
Administrator / datum: 23. 9. 2020. 08:13

Učenici 6. razreda iz Popovca i Kneževa na satu Informatike naučili su izraditi digitalni strip. 

Kako bismo nastavno gradivo povezali s eTwinning projektom "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica"), zadatak je učenicima u drugom djelu sata bio izraditi digitalni strip u Pixtonu s naglaskom na njihove pozitivne osobine i jake strane.

Na kraju sata ostvareni su sljedeći ishodi:

  • C.6.1 izrađuje, objavljuje te predstavlja digitalne sadržaje s pomoću nekoga online i/ili offline programa pri čemu poštuje uvjete korištenja programom te postavke privatnosti. 
  • C.6.2 učenik se koristi online pohranom podataka i primjerenim programima kao potporom u učenju i istraživanju te suradnji. 
  • C.6.3 surađuje s drugim učenicima u stvaranju online sadržaja.

Pogledajte neke od radova pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Predstavljanje eTwinning projekta "Me, Myslef & I" u medijima
Marijana Kuna / datum: 18. 9. 2020. 18:38

Naš učitelj informatike Goran Podunavac i psihologinja Marija Jurić iz Osnovne škole Drenje predstavili su autorski eTwinning projekt "Me, Myself & I" u emisiji "Za koliko zvoni" na đakovačkom radiju. 

Pod opširnije pročitajte više o projektu na portalima.


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt "Me, Myself & I"
Administrator / datum: 3. 9. 2020. 10:15

U novu školsku godinu ulazimo s još jednim međunarodnim eTwinning projektom "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica").

Projekt je nastao s ciljem promoviranja važnosti i brige za dobro mentalno zdravlje djece i mladih. Kroz projekt će se potaknuti učenike na prepoznavanje vlastitih emocionalnih stanja, kvalitetnu komunikaciju s bližnjima, suradnju i traženje podrške u vlastitoj zajednici.

Učenici će učiti o mentalnom zdravlju kroz različite aktivnosti i primijeniti trenutno iskustvo. Također, imat će priliku surađivati s učenicima iz drugih škola, čuti primjere dobre prakse i prihvatljive obrasce ponašanja koji doprinose očuvanju mentalnog zdravlja.

Projektne aktivnosti s učenicima Osnovne škole Popovac provest će psihologinja Suzana Leskovar, učiteljice razredne nastave Ivana Vrbek Mesić i Ankica Ostojić, učiteljica njemačkog jezika Anela Pejić i učitelj informatike Goran Podunavac, koji je ujedno i autor projekta sa psihologinjom Marijom Jurić iz Osnovne škole Drenje.

Projektne aktivnosti bit će objavljene na TwinSpace stranici projekta "Me, Myself & I". Dosad se za sudjelovanje u projektu prijavilo 70 škola iz sedam europskih zemalja - Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Finske, Italije, Slovačke, Srbije i Turske.

Veselimo se suradnji s drugim školama!


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt Živimo zeleno / Living greenly
GORAN PODUNAVAC Ivana Vrbek Mesić / datum: 27. 8. 2020. 09:45

Školsku godinu 2020./2021. započinjemo eTwinning projektom "Živimo zeleno" (Living greenly) u kojem će učenici Osnovne škole Popovac međusobno surađivati u brojnim ekoaktivnostima vezanim uz odgovorno ponašanje prema okolišu i održivom razvoju. 

S obzirom na to da smo ekoškola s dijamantnim statusom veseli nas spoznaja da ćemo naše aktivnosti podijeliti s učenicima ostalih škola diljem Europe, kao i međusobno jedni od drugih učiti i surađivati.

Više o projektu pročitajte u nastavku.

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju