preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Tražilica

Školski obrok 3

Naš školski grb

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1815607
Danas: 103
Eko škola

Facebook škole

Jezični kutak

Svi mi ponekad muku mučimo s problemima pravilnoga pisanja, naglašavanja riječi, piše li se ne ću ili neću, kada ide veliko, a kada malo slovo.. Pišući svoje domaće zadaće, referate, eseje (..) sumnjamo u pogrešku ili pogrješku..

Sve što vas zanima možete saznati jednostavnim telefonskim pozivom.

 

 

 

Odjel za hrvatski jezik osječkog Ogranka Matice hrvatske pokrenuo je u Hrvatskoj jedinstveni "Matični jezični telefon", a svrha mu je pomoći svima onima kojima je hrvatski u srcu i koji žele poboljšati svoje jezično znanje ili riješiti neku jezičnu dvojbu.

Jezične dvojbe možete riješiti svakoga petka od 18 do 19 sati poziivajući telefonski broj 031/283-449 gdje će vam se javljati vrsni jezični stručnjaci: Sanda Ham, Mirjana Smoje, Jasna Galić-Minarik, Mirjana Bogdanović, Ružica Filipović, Vlasta Rišner, Irena Vodopija, Dubravka Smajić i Davor Tanocki koji će vas rado razriješiti jezičnih briga.

A naravno da uvijek iste jezične tegobe možete rješavati i uz pomoć svojih nastavnika hrvatskoga jezika: Lidije Marković, Mirjane Šmit i Željka Predojevića.

Naravno da možete i samostalno provjeriti svoje nedoumice.. A gdje? U pravopisu! Pravopis je skup pravila koji određuje način pisanja nekog jezika. Normativni pravopis, koji bismo svi morali koristiti kako bismo pravilno pisali, jest Hrvatski pravopis Instituta za jezik i jezikoslovlje koji je dostupan i na internetu. Samo kliknite na sliku pravopisa i prolistajte njegovo internetsko izdanje.

 

JEZIČNI SAVJETI NA INTERNETU:

Jezični savjeti i na Facebooku!

Hrvatski jezični portal - saznajte značenje i pravilno pisanje izvedenica riječi koje vam zadaju muke!

Najčešće pogreške u hravtskome jeziku!

 

 

preskoči na navigaciju