preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login
Tražilica

Školski obrok 3

Naš školski grb

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1815607
Danas: 103
Eko škola

Facebook škole

ŠKOLE ZA AFRIKU

Od školske godine 2008./2009. naša škola se uključila u projekt UNICEF-a Škole za Afriku. Cilj je tog projekta razvijanje suosjećanja  prema drugim ljudima i djeci te motivacije za pomoć onima kojima je to potrebno. U sklopu tog projekta prikupljat ćeemo različitim aktivnostima sredstva za djecu Ruande, za izgradnju škola u toj siromašnoj afričkoj zemlji i stvaranju boljih uvjeta za školovanje. O svim aktivnostima će Vas obavijestiti razrednici.

Na razini škole održat će se i  prodajna izložba učeničkih radova pod nazivom Škole za Afriku, a i u svakom razredu bit će izložena mala kasica-prasica u obliku kartonske kućice u kojoj ćete moći ubaciti novčani prilog. Nije bitno ko iznos, najvažnije je da sudjelujemo i pomognemo od srca onima kojima je to najpotrebnije.

UNICEF (Fond Ujedinjenih naroda za djecu) je vodeća svjetska organizacija koja se brine za djecu. Djeluje u 155 zemalja i područja na svijetu kako bi očuvao, zaštitio i poboljšao živote djevojčica i dječaka. Od ove godine ured UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji sa zainteresiranim školama, od kojih smo jedna i mi, prikuplja sredstva za projekt Škole za Afriku.

Mi u Hrvatskoj ove godine pomažemo UNICEF-u u prikupljanju novca za Ruandu, zemlju u kojoj su mnoga djeca presiromašna da bi mogla ići u školu, zemlju u kojoj je tijekom ratnog sukoba 1994. godine stradalo 800 000 ljudi, te se procjenjuje da postoji oko 40 000 kućanstava u kojima žive samo djeca čija je svakodnevna briga osigurati sebi i svojoj mlađoj braći i sestrama vodu i hranu.

 

 Radujemo se jer i naša škola ima priliku pomoći! Na zanimljiv i poučan način, zajedno sa svojim razrednicima, organizirat ćemo aktivnosti prikupljanja sredstava za pomoć vršnjacima u Africi.
preskoči na navigaciju