Osmaši sudjelovali na 5. Sajmu tehničke kulture u Osijeku

Datum objave: 27. listopada 2023.

Učenici 8. razreda PŠ Kneževo danas su posjetili Osijek. Sudjelovali su na nekoliko radionica u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije na 5. Sajmu tehničke kulture – Tehnicoolum 2023. Cilj ovog dvodnevnog sajma je poticanje interesa djece i mladih za bavljenje tehničkom kulturom i znanošću STEM područja.

Učenici su ostali ugodno iznenađeni ponudom sajamskih izložbi i radionica (robotika, modelarstvo, maketarstvo, informatika, elektronički i digitalni sklopovi, promet, fotografija, izrada predmeta od metala, plastike, papira, slame, 3D printanje i modeliranje, dronovi).

Dora Kazimir, Luna Vereš i Karlo Gajšek uživali su u izradi raketa i posebno ih je razveselilo natjecanje u dometu. Svoju kreativnost i spretnost pokazali su u izradi božićnih ukrasa koje su izrezali modelarskom pilom. Učiteljica Martina Vidak i Luna su u napetoj završnici brzine pisanja brojeva od 0 do 9 imale izjednačen rezultat tako da su obje osvojile interaktivnu kocku.

U školu su se osmaši vratili prepuni dojmova koje su s radošću prepričavali svojim učiteljima i prijateljima, te su ponosno pokazivali što su izradili i osvojili.

Više fotografija možete pogledati na ovoj poveznici!

Pročitajte još…

Transparentnost Osnovne škole Popovac

Transparentnost Osnovne škole Popovac

Na sljedećem linku pogledajte detalje TRANSPARENTNOSTI. Priloženi dokument: informacija o trošenju sredstava za mjesec LIPANJ 2024. godine nalazi se OVDJE.

Skip to content