Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Datum objave: 17. studenoga 2023.

U našoj školi ovaj tjedan obilježavali smo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Trudili smo se ovaj važan dan za hrvatsku modernu povijest obilježiti na više načina, a aktivnosti smo provodili cijeli tjedan uoči samog Dana sjećanja. Na nastavi Povijesti učenici su svaki sat započeli s minutom šutnje za sve žrtve Domovinskog rata. Na nastavi Hrvatskoga jezika učenici su sudjelovali u različitim aktivnostima: pisali su činkvine o Vukovaru, čitali i analizirali svjedočanstva vukovarske djece te pogledali dokumentarni film o vukovarskoj bitci. Učiteljica Silvija Švelinger je s učenicima izradila i središnji školski pano u Kneževu, a vjeroučiteljica Sanja Kopunović Legetin učinila je isto s učenicima u Popovcu.

Središnja ceremonija odvila se u Kneževu u srijedu, a u petak u Popovcu kada smo uputili k spomeniku žrtvama Domovinskog rata gdje smo zapalili svijeće, učitelj Željko Predojević učenicima je održao prigodan govor u kojem je objasnio značaj obilježavanja ovog dana za modernu povijest Republike Hrvatske. Učenici su pročitali svoje pjesničke radove koje je mentorirala učiteljica Silvija Švelinger. Učenica Iris Gajšek pročitala je pjesmu pod nazivom Vukovar – grad za mlade, a Kiara Stopić je svoju pjesmu nazvala Moj grad – Vukovar. Vjeroučiteljica Sanja Kopunović Legetin učenike je povela u molitvu za sve žrtve Domovinskoga rata. 

Željko Predojević, učitelj povijesti i hrvatskoga jezika

Pročitajte još…

Transparentnost Osnovne škole Popovac

Transparentnost Osnovne škole Popovac

Na sljedećem linku pogledajte detalje TRANSPARENTNOSTI. Priloženi dokument: informacija o trošenju sredstava za mjesec LIPANJ 2024. godine nalazi se OVDJE.

Skip to content