Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske omogućio našim učenicima zanimljive i poučne radionice

Datum objave: 26. siječnja 2024.

Petero učenika Osnovne škole Popovac posjetilo je Josipovac Punitovački, malo mjesto nedaleko Đakova. Zajedno s učenicima iz Ladimirevaca, Petrijevaca i Piškorevaca sudjelovali su na nekoliko radionica u sklopu projekta “Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske”. U pratnji sedmašicama iz Popovca (Deborah Hranić, Ela Kovač i Lana Rudnički) i osmašima iz Kneževa (Karlo Gajšek i Luna Vereš) bila je učiteljica biologije i kemije Ana Kolund 24. i 25. siječnja 2024.

Prvog dana na radionici “Pretvori pametni telefon u mikroskop” učenici su razgovarali o mikroskopu i naučili njegove dijelove. Mikroskopirali su bakterije i dijelove kukaca (nožice i ticala) na različitim vrstama mikroskopa. Na radionici “Čarobni svijet kemije” izvodili su zanimljive pokuse uz velike mjere opreza — navac koji ne gori, duh iz boce, pjena, stiropor nestaje i željezo koje krvari. Dan je priveden kraju radionicom “Izrada pralina”. Učenici su poslušali zanimljivo predavanje i naučili brojne zanimljivosti o čokoladi.

Drugi dan učenici su slijedeći napisane uputa sastavili mikroskop od šperploče, stakla i pleksiglasa. Gledali su kovanice i trajne preparate bakterija i kukaca. Također, posjetili su predivan planetarij u sklopu škole i pogledali film na engleskom jeziku o postanku svemira. Drugi dan bio je rezerviran za izradu pralina od topljene čokolade. Prvo su izlijevali čokoladu u kalupe, a zatim je uslijedilo punjenje nadjevom. Uslijedilo je degustiranje ukusnih pralina. Svi su uživali u bogastvu okusa!

Obogaćeni novim znanjima naši učenici jednoglasno kažu da bi rado ponovili ovo nezaboravno iskustvo. Fotografije i videozapise pogledajte OVDJE!

Pročitajte još…

Transparentnost Osnovne škole Popovac

Transparentnost Osnovne škole Popovac

Na sljedećem linku pogledajte detalje TRANSPARENTNOSTI. Priloženi dokument: informacija o trošenju sredstava za mjesec LIPANJ 2024. godine nalazi se OVDJE.

Skip to content