Međunarodni dan žena

Datum objave: 8. ožujka 2024.

Svake se godine, 8. ožujka, obilježava Međunarodni dan žena. Na taj se način obilježavaju gospodarska, politička i društvena dostignuća žena.

Učenice sedmoga razreda područne škole u Kneževu su na A2 nastavi Hrvatskoga jezika u sklopu eksperimentalnog programa Cjelodnevna škola obilježile Međunarodni dan žena igrajući kartašku igru Neustrašive žene. Učitelj Željko Predojević predstavio im je inspirativnu, edukativnu i zabavnu igru koja igrače upoznaje s doprinosima žena u poljima kulture, politike, znanosti, feminizma, ljudskih prava i umjetnosti. Na svakoj se karti nalazi jedna neustrašiva žena i kratak opis tko je ona bila. Djevojčice su uistinu bile nadahnute njihovim pričama i djelima koji su utjecali na tijek povijesti u pogledu ženskih prava i inspiracijom su im za daljnja istraživanja njihovim inspirativnih životopisa.

Na nastavi Hrvatskoga jezika učenici osmoga razreda s učiteljicom Silvijom Švelinger posvetili su se snažnim autoricama koje su, svaka na svoj način, dale doprinos boljem položaju žena u društvu i javno progovarale o problemima žena. Tako su istražili život i djelo poznatih spisateljica Ivane Brlić-Mažuranić, Marije Jurić Zagorke te Ivane Šojat, a na kraju istraživanja napravili su plakat posvećen tim snažnim, hrabrim, borbenim ženama.

Svim ženama želimo sretan Međunarodni dan žena!

Više fotografija pogledajte OVDJE!

Pročitajte još…

Transparentnost Osnovne škole Popovac

Transparentnost Osnovne škole Popovac

Na sljedećem linku pogledajte detalje TRANSPARENTNOSTI. Priloženi dokument: informacija o trošenju sredstava za mjesec LIPANJ 2024. godine nalazi se OVDJE.

Skip to content