Terenska nastava: okolica Đakova i Bizovačke toplice

Datum objave: 31. svibnja 2024.

Učenici koji pohađaju B1 aktivnosti eksperimentalnog programa cjelodnevne škole pod nazivom “Biblija u svakodnevici” i “Svjetionici vjere”, u pratnji učiteljice Martine Vidak i vjeroučiteljice Sanje Kopunović Legetin, uputili su se na terensku nastavu u Đakovo i okolicu.

1. Najprije su posjetili samostan sv. Karmela u Đakovačkoj Breznici gdje su ih s osobitom radošću dočekale časne sestre karmelićanke, progovorile o svojoj redovničkoj zajednici i odgovorile na mnoga pitanja.

2. Svoje putovanje su nastavili do Svetišta Božjeg Milosrđa u Ovčari. Nakon molitve, svećenik Miro Tomas ih je upoznao sa svetištem i počastio ih sladoledom.

3. Đakovačku katedralu na iznimno zanimljiv način predstavio je vjeroučitelj Matija Akšamović i proveo ih kroz kriptu i biskupski dvor.

4. Nakon duhovnog sadržaja, uslijedila je okrjepa tijela uz ručak u restoranu Ambar te odlazak na Državnu ergelu lipicanaca u Đakovu.

5. Svoje putovanje završili su kupanjem u Bizovačkim toplicama i večerom te uistinu obogaćeni raznim sadržajima i saznanjima, vratili su se svojim kućama.

Terenska nastava za učenike bila je u potpunosti besplatna: u okviru

Eksperimentalnog programa Cjelodnevne škole “Osnovna škola kao cjelodnevna škola – Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja” predviđenim sredstvima pokriveni su troškovi prijevoza, ručka, večere i ulaznice za ergelu.

Više fotografija pogledajte OVDJE!

Sanja Kopunović Legetin, vjeroučiteljica

Pročitajte još…

Transparentnost Osnovne škole Popovac

Transparentnost Osnovne škole Popovac

Na sljedećem linku pogledajte detalje TRANSPARENTNOSTI. Priloženi dokument: informacija o trošenju sredstava za mjesec LIPANJ 2024. godine nalazi se OVDJE.

Skip to content