Put oko svijeta kroz pekarske delicije

Datum objave: 21. listopada 2024.

Uoči obilježavanja manifestacije Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, učenici koji pohađaju B1 aktivnost eksperimentalnog programa cjelodnevne škole pod nazivom “Svjetionici vjere” i “Plaman dobrote”, upustili su se u avanturu proučavanja pekarskih specijaliteta nekih europskih zemalja.

Pronašli su recepte i izradili specijalitet kojeg su blagovali članovi obitelji i razredne zajednice.

Na meniju su se našli specijaliteti iz mnogih država: Francuska (Croissant), Njemačka (Pretzel), Italija (Focaccia), Španjolska (Bollos prenaos), Hrvatska (Lepinja), Grčka (Lagana), Švedska (Lussekatter), Poljska (Obwarzanek), Austrija (Kaisersemmel i Apfelstrudel), Mađarska (Langos), Nizozemska (Stroopwafel), Švicarska (Zopf), Norveška (Julekake), Slovačka (Pagače), Rumunjska (Cozonac), Turska (Simit) i Irska (Barmbrack).

Obogaćeni novim saznanjima i receptima u vlastitim kuhinjama, zahvaljujem učenicima i roditeljima koji su spremno prihvatili izazov i podržali naš zajednički projekt.

Više učeničkih radova pogledajte na ovoj poveznici!

Sanja Kopunović Legetin, vjeroučiteljica

Pročitajte još…

Od Popovca do New Yorka

Od Popovca do New Yorka

Učenici 5. razreda danas su na satu Informacijskih i digitalnih kompetencija upoznali digitalni alat BookCreator. Svatko je dobio zadatak urediti zajedničku e-knjigu s jednim učenikom iz New Yorka. Prema unaprijed dogovorenim pravilima učenici su se međusobno...

Radijska emisija 3. razrea

Radijska emisija 3. razrea

Prošlog tjedna učenici trećeg razreda Osnovne škole Popovac pokazali su svoju kreativnost snimajući vremensku prognozu namijenjenu radijskom emitiranju. U nastavku poslušajte njihove uratke!...

Skip to content