preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login

Školski obrok 3

Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnja izvješća o provedbi ZPPI za 2016., 2017. i 2018. godinu, nalaze se u privitku.

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1734147
Danas: 4
Leksikon mitologija


Glagoljica

Eko škola

Facebook škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Tradicionalne baranjske pisanice kuhane u ljusci crvenoga luka
Autor: ŽELJKO PREDOJEVIĆ, 27. 3. 2015.

Baranjci imaju kojekakvih maštovitih običaja pri ukrašavanju pisanica ili šaranju jaja kako mi to velimo. Često su pisanice ukrašene voskom, ali ipak su nam najčešće one kuhane u ljusci crvenoga luka ukrašena biljem. Recept ne može biti jednostavniji! Odite u svoje dvorište, park ili bilo gdje na zelenu površinu, odaberite bilja koje vam se sviđa. Uzmite stare mamine čarape najlonke i razrežite ih na kockice. Bilje oslonite na jaje, omotajte čarapom i čvrsto ju nečim privežite. Takva jaja poslažite u ljusku crvenoga luka, prelijte vrućom vodom i stavite kuhati. Kada se jaja skuhaju, ostavite ih još neko vrijeme u toj vodi. Kasnije otvorite svoje zamotuljke i divite se prekrasnim prirodnim šarama na jajima - koje su sada već prave uskršnje pisanice! Bakin trik je kasnije ih namazati slaninom za sjaj!






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju