Svjetski dan osoba s Down sindromom (21. 3.)

Datum objave: 21. ožujka 2024.

Učenici razredne nastave u Popovcu s učiteljicama Ivanom Vrbek Mesić i Danielom Hmura te vjeroučiteljicom Sanjom Kopunović Legetin, raznim aktivnostima su obilježili Svjetski dan osoba s Down sindromom.

Susret su započeli kratkim animiranim filmom koji im je na jednostavan način predstavio višak kromosoma, poteškoće s kojima se nose, ali i izvanredne posebnosti osoba s Down sindromom. Poveli su razgovor o iskustvima susreta i druženja s osobama s Down sindromom te potrebi prihvaćanja različitosti. U želji slanja poruke da su spremni prihvatiti različitost te da osobe s Down sindromom trebaju imati jednaka prava i dostojanstva, s radošću su obuli rasparene šarene čarape te izradili narukvicu prihvaćanja i posebnosti koju ponosno danas nose.

Više fotografija pogledajte OVDJE!

vjeroučiteljica Sanja Kopunović Legetin

Pročitajte još…

Osmaši posjetili Sajam obrazovanja u Osijeku

Osmaši posjetili Sajam obrazovanja u Osijeku

Foto: obz.hr Pred mnogim je osmašima važna odluka — što upisati nakon osnovne škole? Zbog toga je danas u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije u Osijeku organiziran „Sajam obrazovanja”. Naši učenici osmih razreda, zajedno s oko 2600 vršnjaka, na jednom...

Transparentnost Osnovne škole Popovac

Transparentnost Osnovne škole Popovac

Priloženi dokument: informacija o trošenju sredstava za mjesec TRAVANJ 2024. godine nalazi se OVDJE. Na sljedećem linku pogledajte detalje TRANSPARENTNOSTI.

Posjet svetištu

Posjet svetištu

Učenici petog i šestog razreda s učiteljicom Lidijom Marković i vjeroučiteljicom Sanjom Kopunović Legetin, uputili su se u mjesno Svetište Marije Lurdske. Najprije su pokušali učiniti ljepšom okolicu svetišta, upoznali se s razlozima i poviješću njegovog nastanka,...

Skip to content