preskoči na sadržaj

Osnovna škola Popovac

Login

Školski obrok 3

Naš školski grb

KATALOG INFORMACIJA

Godišnja izvješća o provedbi ZPPI za 2016., 2017. i 2018. godinu, nalaze se u privitku.

Učimo zajedno

Za osmaše!

eLektire

Hrvatski pravopis

Jezični savjeti

Pohvale našem webu

 

Instagram škole

Twitter škole


Općina Popovac

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 11. 2010.

Ukupno: 1734144
Danas: 1
Leksikon mitologija


Glagoljica

Eko škola

Facebook škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt Šafran
Autor: Marijana Kuna, 27. 1. 2015.

Projekt Šafran (The Crocus Project) je cjelogodišnja aktivnost u koju smo uključeni već tri godine zaredom. Svake se godine  u projekt uključuju škole iz cijeloga svijeta. Projekt na opipljiv način upoznaje mlade ljude s temom Holokausta i podiže svijest o opasnostima diskriminacije, predrasuda i nesnošljivosti. Uključivanje djece u sadnju lukovica i promatranje cvijeća kako raste potiče kontinuirano učenje o važnosti tolerancije i poštovanja.
 

Irska zaklada za obrazovanje o Holokaustu (Holocaust Education Trust Ireland) opskrbljuje škole lukovicama žutog šafrana koje se ujesen sade u znak sjećanja na milijun i pol židovske djece i tisuće druge djece koja su umrla u Holokaustu. Žuti cvjetovi podsjećaju na žute Davidove zvijezde koje su Židovi bili prisiljeni nositi pod nacističkom vlašću. Šafran cvate krajem siječnja ili početkom veljače, otprilike u vrijeme Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust (27. siječnja). Kada se ljudi dive vijeću, djeca mogu objasniti što ono predstavlja.

Izvor: HETI, Projekt Šafran, Vodič za nastavnike

Naši učenici, kao i svake godine otkako sudjelujemo u projektu, sudjeluju u radionicama i osmišljavanju plakata kojima ukrašavamo panoe u našim hodnicima uoči 27. siječnja. Oni vrijedno istražuju literaturu uz pomoć školske knjižničarke, pretražuju mrežne podatke i vrednuju ih. na satima hrvatskog jezika i književnosti upućeni su na čitanje Dnevnika Anne Frank i gledanje istoimenog filma. Kreativno izražavanje u obliku pisama podrške Anni također je izvješeno na panou posvećenom Holokaustu.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju